FacebookTwitterLinkedin

Nieuws

Promotiemiddelen via Topdesk

Banner VNOG compriVia Topdesk zijn meerdere promotiemiddelen te reserveren (kies voor Reservering Middel), met name bestemd voor open dagen, festiviteiten en werving.

Lees meer...

Ontruimingsoefeningen in Ugchelen

19 Sprengenhof Oefening Ugchelen 1012compriWoonzorgcentrum de Sprengenhof en het Gelre Ziekenhuis waren het decor voor realistisch oefeningen m.m.v. Brandweer Ugchelen en de BHV’ers
Melding donderdagochtend 09 mei: Automatisch Brandalarm de Sprengenhof. Rookontwikkeling door brandje, 2e etage, redding, blussing en evacuatie bewoners.

19 Oefening Gelre Ziekenhuis UGC 16 05 1027compriDonderdagavond 16 mei en vrijdagochtend 17 mei. Melding: Automatisch Brandalarm Gelre Ziekenhuis. Afdeling Dagbehandeling Chirurgie
Een bijzondere locatie, meerdere gedesoriënteerde en bedlegerige patiënten. Rookontwikkeling door brand in een schakelkast. Vanaf de opstelplaats van de 1e tankautospuit was het een lange weg naar de brand op de 2e verdieping. Meerdere BHV’ers waren bezig met de ontruiming en de brandweer lokaliseerde en bluste de brandhaard en hielp bij de evacuatie van de patiënten.

Al met al een zeer leerzame oefening voor zowel de BHV’ers als ook voor de plaatselijke brandweer.
19 Sprengenhof Oefening Ugchelen 1012compri

19 Oefening Gelre Ziekenhuis UGC 16 05 1027compri

 

Bestuurder deelt eerste beelden met de OR

OR LogoAfgelopen dinsdag – 14 mei – presenteerde Diemer Kransen onder embargo enkele organisatorische onderwerpen. Hij deelde het voorlopige beeld uit de eerste financiële verkenning, sprak over de werkorganisatie en had het over de mogelijke varianten voor dekking en spreiding van de brandweerzorg.

Vervolgens lichtte Diemer het rapport van de RI&E (risico inventarisatie en evaluatie) toe. Na enkele vragen te hebben gesteld maakte de OR de afspraak om op 5 juni het instemmingsverzoek hierover af te handelen. Na dit onderwerp was de stairmaster aan de beurt. De OR vindt dat dit apparaat volgens de veiligheidsvoorschriften gebruikt moet worden. Concreet betekent dit dat tijdens de traplooptest van de brandweer de leuningen moeten worden vastgehouden. Welk effect dit heeft op de keuringsuitslag wordt binnenkort onderzocht. De OR wordt bij dit onderzoek betrokken.  

Lees meer...

Ons werk in 2018

hulp aan kindVeel, heel veel werk is er in 2018 door de VNOG-ers verzet. Wil je er in vogelvlucht meer van weten? Zwerf dan door ons jaarverslag dat je hier vindt.

Overlegvergadering OR: wees er bij.

Komende dinsdagavond – 14 mei – overleggen de ondernemingsraad (OR) en de bestuurder (Diemer Kransen) met elkaar. Een nieuwe agendaopzet zorgt voor veel ruimte om te praten over het herstel van de VNOG.

In het overleg wordt gewerkt aan de omstandigheden waaronder het werk wordt uitgevoerd. Zo is de OR gevraagd of hij kan instemmen met de RI&E (risico inventarisatie en evaluatie). Daarna wordt gesproken over het gebruik van de Stairmaster, waarvan de OR constateerde dat deze niet wordt gebruikt volgens de veiligheidsvoorschriften van de fabrikant.

In het overleg is er aandacht voor het voorgenomen besluit om het aantal ademluchtwerkplaatsen terug te brengen. Hierover heeft de OR onlangs gesproken met collega's die werken in deze werkplaatsen.

Agenda
De agenda kun je opvragen door een mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Je kunt het bijwonen
Het overleg is openbaar en vindt plaats in de kazerne in Lochem. Het begint om 19.30 uur.

Wil je er bij zijn? Neem dan contact op met de voorzitter, Koos Vos (088 – 310 69 19). 

Nieuwe ‘look’ voor hulpverleningsvoertuigen

striping busVanaf 16 april worden gaandeweg de bekende strepen van alle hulpverleningsvoertuigen van de overheid vernieuwd.  Dat geldt dus niet alleen voor de brandweer, maar ook voor de politie, ambulance, Koninklijke Marechaussee, Reddingsbrigade Nederland, defensie en veiligheidsregio’s. De reden is dat met de nieuwe striping de voertuigen ’s nachts nog beter zichtbaar zijn. Om de kosten zo laag mogelijk te houden, worden de voertuigen pas bij vervanging voorzien van de nieuwe striping en geldt er een overgangstermijn van 20 jaar. Ook in de VNOG beginnen we dus pas met de nieuwe striping bij de aanschaf van nieuw materieel.

Lees meer...

Vergadering ondernemingsraad

Woensdagavond 17 april is de volgende vergadering van de ondernemingsraad. In deze vergadering werkt de OR aan een opvatting over het gebruik van stairmaster (de stairmaster is het alternatief voor de traplooptest, dat onderdeel is van het PPMO bij de brandweer).

In het vorig overleg met de bestuurder (Diemer Kransen) zette de OR zijn reactie op het rapport ‘Inzicht geeft Uitzicht’ en het plan van aanpak van het managementteam uiteen. De OR werkt de rol die hij in het herstelproces van de VNOG heeft verder uit.

Agenda
De agenda vraag je op door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vergadering bijwonen?
De vergadering is openbaar, je kunt het dus bijwonen. Neem hiervoor contact op met de voorzitter, Koos Vos (088 – 310 69 19).

 

 

 

Symposium 'De kracht van het verschil bij Rood-Wit-Blauw'

plaatje locatie symposium roodwitblauw

Veiligheid is een vanzelfsprekend onderdeel van ons werk als hulpverleners. Dag en nacht staan wij paraat om bijstand, ondersteuning en hulp te bieden en bij te dragen aan een veilige omgeving. Maar hoe veilig voelen we ons in onze eigen werkomgeving? Wat kunnen netwerken als Brandweervrouwen, Roze in Rood, Roze in Blauw en bijvoorbeeld P&O bijdragen aan een veilig werkklimaat?

Lees meer...