FacebookTwitterLinkedin

Nieuws

Belevingswoning Lochem

Belevingswoning Lochem siteOm burgers voor te lichten over brandveiligheid in de woonomgeving zijn Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé, Stichting Welzijn Lochem en de VNOG de samenwerking aangegaan. In een ruimte van woonzorgcentrum en verpleeghuis De Hoge Weide in Lochem is een zogenaamde belevingswoning ingericht.

Lees meer...

Skype voor Bedrijven komt eraan!

Scene6e 01 300x170In een grote organisatie als de VNOG met zoveel verschillende locaties  is het belangrijk dat je elkaar snel kunt vinden. Ondanks de geografisch soms grote afstanden willen we dat de lijntjes tussen collega’s kort zijn. Op alle niveaus en op alle locaties. Bovendien willen we als professionele organisatie werken met up-to-date communicatievoorzieningen.
Skype voor Bedrijven (SvB) maakt dit mogelijk. Het is zowel onze nieuwe telefonieomgeving als een handige hulp om effectiever samen te kunnen werken. De planning wanneer Skype voor Bedrijven  voor jou beschikbaar is, is nu bekend. Lees verder om deze informatie niet te missen.

Lees meer...

Brandweer Putten best bekeken website

special brew just for youDe website van Putten is van november 2017 – november 2018 de best bezochte korpspagina op brandweer.nl van alle brandweerposten in Nederland! Apeldoorn staat op de tweede plek en Beekbergen staat op de vijfde stek. Een ongekende prestatie aangezien we andere grotere brandweerkorpsen zoals Breda voor zijn gebleven. Een groot compliment dus voor de vrijwilligers die hun website onderhouden!

Lees meer...

De keerzijde van het brandweervak

steunpunt brwSommige gebeurtenissen die je als brandweerman/-vrouw meemaakt hebben een grote impact die zelfs jaren later nog van invloed zijn op je dagelijkse leven. Na ieder ingrijpend incident kun je ondersteuning vinden bij collegiale opvang in jouw regio (BOT). Aanvullend hierop is er het landelijk Steunpunt Brandweer. Bij dit steunpunt krijg je op een laagdrempelige manier contact met een gespecialiseerd maatschappelijk werker.

Lees meer...

Verbreding NL-Alert

nl alert aangepast websiteDe eerste maandag van de komende maand, 3 december dus, wordt weer om 12 uur het bekende NL-Alert controlebericht naar de mobiele telefoons verzonden. Nieuw is dat vanaf die datum het bericht ook getoond zal worden op schermen voor reizigersinformatie bij haltes van bus, tram en metro. Dit past in de reeks van aanvullende middelen, naast mobiele telefonie, die worden ingezet om het bereik van NL-Alert te vergroten. Meer weten? Kijk op https://crisis.nl/nl-alert

VNOG ATB Toertocht in Elspeet

2019 ATB Elspeet 1ab300x139De brandweerpost Elspeet organiseert op 12 januari 2019 voor alle VNOG-collega’s, familie en kennissen een ATB toertocht.
Er worden twee afstanden gereden n.l. 25 en 40 kilometer. De deelname is gratis en je kunt je opgeven tot 31 december 2018 via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Lees meer...

24 uur meelopen aan de Vosselmanstraat

18 Marije 24 uur kopieKantoortijger Marije Visscher: "Op 30 oktober was het dan eindelijk zover, mijn 24-uursdienst met de B-ploeg aan de Vosselmanstraat. Ietwat nerveus meldde ik mij om 07:15 en kreeg ik de pieper overhandigd. Eerst koffie en een voorstelrondje, daarna een rondleiding door de remise en een zoektocht naar een brandweerpak. Ik zag de lichtelijke bezorgdheid op de gezichten toen ik mij onhandig in mijn pak hees. ‘Je hebt maar heel weinig tijd als ‘ie gaat hè!’. Ik kan niet ontkennen dat ik mijzelf ook erg zenuwachtig voelde over die tijdsdruk.

Lees meer...

Let’s get digital!

Apeldoorn IT congresApeldoorn IT Congres 15 november 2018
Op donderdag 15 november van 8.30 – 17.30 uur vindt het Apeldoorn=IT congres plaats op het Zwitsal terrein in Apeldoorn.

Thema=Digitale transformatie
Dit jaar staat het evenement in het teken van digitale transformatie; de transformatie die bedrijven doorlopen naar een meer digitale organisatie om in te kunnen blijven spelen op de behoeften van hun doelgroep. Binnen de tracks: Strategie, Techniek, Mens, Privacy en Innovatie kun je inspirerende sessies en workshops bijwonen en daarnaast netwerken met vakgenoten. Bekijk het congresprogramma hier. De VNOG is ook vertegenwoordigd tijdens het congres. Collega’s van team Informatie bemensen tijdens dit evenement een informatiepunt.

Deelnemen?
Wil je nog deelnemen aan dit congres? Er is nog een aantal (gratis) kaarten beschikbaar. Meld je hier aan vóór 8 november!

Lees meer...