FacebookTwitterLinkedin

Nieuws

Smokey bij Groep 1 en 2 OBS De Branink in Laren

smokey in Laren300x206Woensdagochtend 16 januari waren de groepen 1 en 2 van de openbare basisschool De Branink in Laren (GLD) op bezoek bij de brandweerkazerne in Laren. Het team van Brand Veilig Leven was aanwezig met Smokey en tijdens het bezoek werd er voorgelezen uit het boek van het lespakket van Smokey en werden er lespakketten uitgereikt.

Lees meer...

VNOG ATB-toertocht in Elspeet

Elspeet aZaterdag 12 januari vond de VNOG ATB-toertocht in en rond Elspeet plaats. Ruim 100 deelnemers meldden zich rond de klok van 9 uur bij de kazerne in Elspeet. Om 9.30 uur vertrokken 60 deelnemers voor de 45- kilometertocht. Om 10.00 uur startte de 25-kilometertocht met ruim 40 deelnemers. Bij de tussenstop op De Hoge Duvel werden alle deelnemers goed verzorgd door de verzorgingsgroep van Logistieke Eenheid West. Ondanks het weer en veel modder kwam iedereen enthousiast terug bij de post waar een lekkere warme hap klaar stond. De deelnemers waren enthousiast over de organisatie en de mooie tocht. Helaas is één  deelnemer tijdens de tocht gevallen. In het ziekenhuis bleek dat hij de schouder uit de kom had. Ondanks dit voorval kijkt de organisatie terug op een geslaagde dag.

Lees meer...

5e Landelijk Seminar Inkoop Veiligheidsregio's

Seminar inkoop 2019 mobielMaatschappelijk verantwoord inkopen is dagelijkse realiteit. We leven in een wereld waarin we niet meer om begrippen als ‘duurzaamheid’ en ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’ heen kunnen. Wat betekent dat voor ons dagelijks werk? Voor de één roept dat een beeld op van ‘we zullen er iets mee moeten, je kunt er nou eenmaal niet omheen’. De ander ziet kansen en mogelijkheden om bij te dragen aan de wereld van morgen. Welk beeld je er ook bij hebt: vroeg of laat komt het op jouw pad. Ook de veiligheidsregio’s moeten positie innemen. Kortom, tijd om het letterlijk op onze agenda te zetten!: Donderdag 7 februari 2019 van 10.00 - 17.00 uur IFV Arnhem. Interessant voor jou? Lees hier meer over het programma en meld je aan!

 

Starten met Skype voor bedrijven: tips!

Tips Skype voor bedrijven 1300x200Sinds eind vorig jaar is Skype voor Bedrijven voor iedereen beschikbaar. De komende periode is vooral een overgangsperiode en wennen aan de nieuwe manier van bellen en communiceren.
Probeer het eens, kijk waar jij je voordeel uit kan halen en laat het weten als je ergens tegenaan loopt. In de komende edities van Focus op Veilig vind je elke keer nieuwe tips waarmee je direct aan de slag kan! Lees ze nu meteen.

Lees meer...

Afdeling Risicobeheersing in beweging

bewegingDe nieuwe Omgevingswet vraagt een nieuwe manier van werken van de veiligheidsregio. Daarom, en om klaar te zijn voor de toekomst, is de afdeling Risicobeheersing organisch aan het veranderen. Is dat nodig? Ja! De invoering van de nieuwe Omgevingswet wordt immers een nog grotere verandering genoemd dan die van het sociale domein, een aantal jaren geleden. Komen nu veel vergunningen en toestemmingen automatisch in beeld, we zullen straks vaker ‘de boer’ op moeten om invloed te kunnen uitoefenen en risico’s in beeld te krijgen.

Lees meer...

Bikkelen bij de Dakar Rally

foto Tonnie MammoetTonnie van Schaik, bevelvoerder post centrum in Apeldoorn (links op de bovenste foto), heeft een keer per jaar een paar weken vrij voor een heel gaaf evenement. Vanaf 7 januari is Tonnie in Peru voor de Dakar Rally 2019. Hij is daar in de functie van teammanager en monteur bij het team van Riwald. De Dakar Rally 2019 vindt plaats in Peru van 7 tot 17 januari. Deze zwaarste rally ter wereld vindt dit jaar geheel plaats op Zuid-Amerikaanse bodem. Voor de liefhebbers is dagelijks ’s avonds een uitzending op RTL 7 over de Dakar 2019.

Lees meer...

Sfeerbeeld jaarwisseling 2018-2019

sfeerbeeldDit sfeerbeeld geeft de Brandweerinzetten weer over een periode van 31 december 06:00 uur tot 1 januari 08:00 uur. Politie, brandweer en ambulancedienst hebben zich evenals voorgaande jaren goed voorbereid op de jaarwisseling. De brandweer is voor 117 incidenten gealarmeerd (inclusief automatische brandmeldingen).
Vorig jaar waren dit er 128. Hiermee was deze jaarwisseling iets rustiger dan vorig jaar.

Lees meer...

Verantwoord rijden met ‘toeters en bellen’

blauw lichtWettelijk gezien is er veel veranderd voor de brandweerchauffeur. Zo is er sinds 1 juni 2017 een nieuwe richtlijn brancherichtlijn Optische en Geluidssignalen. Met die richtlijn loopt de chauffeur het risico om persoonlijk aansprakelijk te worden gesteld wanneer hij of zij betrokken raakt bij een ongeval. ‘Van hulpverlener naar verdachte’ is daardoor een veel besproken thema! Als dat aan de orde is, heeft dat heeft namelijk een enorme impact op de chauffeur, familie en collega’s.

Lees meer...