FacebookTwitterLinkedin

Nieuws

Scoren met social media

Joram Wentink vrijwilliger Apeldoorn en Logistieke EenheidZichtbaarheid op social media is voor de brandweer erg belangrijk, met name als het gaat om werving van nieuwe collega’s. Joram Wentink, vrijwilliger bij post Apeldoorn en de Logistieke Eenheid beheert de social media van die posten en heeft de afgelopen maanden een intensieve campagne gevoerd voor nieuwe logistieke collega’s. Mede daardoor kwamen maar liefst 27 personen af op de wervingsavond.

De Logistieke Eenheid is al maandenlang erg actief op social media, waarom die stroom aan berichten?
Logistieke Eenheid, een vreemde eend in de bijt voor de meesten mensen. Wat doen ze? Wat kunnen ze? Voor ons dé aanleiding om actief te worden op social media. Ongeveer vijf maanden geleden kwam ter sprake dat er nieuwe leden nodig waren. Daarom zijn we nóg actiever geworden om de mensen te informeren en gaven we elke keer aan dat we versterking zochten. Dit laatste is, buiten het feit dat we veel uitrukken hebben gehad, de voornaamste reden dat we nog actiever zijn geworden.

Lees meer...

Ploeg C brandweer Doetinchem in the picture

Gelderland helpt 2 aangepastKijk zondag 23 september naar de uitzending van 'Gelderland Helpt' bij Omroep Gelderland.

Omroep Gelderland krijgt regelmatig verzoeken van verschillende Gelderse brandweerkorpsen die collega’s zoeken. Ook vanuit de VNOG. Vandaar dat de omroep met het programma ‘Gelderland Helpt’ hier aandacht aan besteedt. Dinsdagavond 26 juni zijn de opnamen voor deze uitzending gemaakt bij brandweer Doetinchem.
Het resultaat wordt zondag 23 september om 17.20 uur uitgezonden op Omroep Gelderland en daarna om het uur herhaald.

Lees meer...

VNOG erkend leerbedrijf

sbb beeldmerk voorbeeld 01De VNOG is tot 2022 opnieuw gecertificeerd als erkend leerbedrijf voor MBO-studenten.
Vooralsnog kunnen studenten werkervaring opdoen bij ICT,  Inkoop en op juridisch gebied.
Er zijn er op dit moment twee stageplekken bij ICT en één bij Inkoop. Twee plekken zijn op dit moment ingevuld en één stageplek bij ICT is nog beschikbaar.
Op Stagemarkt.nl staan de stageplekken bij de VNOG gepubliceerd. Ray Anakotta (ICT) en André Renkens (inkoop) zijn erkend als leermeester en kunnen de studenten begeleiden.

Oktober = Brandpreventieweken

RozeWolk webheader siteIn oktober vinden de jaarlijkse brandpreventieweken plaats. Vorig jaar hebben de vijf regio’s in Oost-Nederland samen de campagne ‘Maak van je roze wolk geen rookwolk’ bedacht en uitgevoerd. In het evaluatieonderzoek gaven jonge ouders aan de actie met gemiddeld een 7,8 te waarderen. Ook blijkt dat zij meer preventieve maatregelen hebben getroffen en hun gedrag aangepast, bijvoorbeeld door het installeren van rookmelders of door tablets niet meer ’s nacht op te laden.

De campagne is, onder andere door de Brandwondenstichting, bekroond met de ‘zilveren rookmelder’. Het succes is daardoor niet onopgemerkt gebleven; inmiddels bereiden twintig regio’s namelijk dezelfde campagne voor.

Net als vorig jaar werken we tijdens de brandpreventieweken weer samen met de gemeenten in onze regio. De actie is als volgt:

  • Alle ouders die in de maand oktober een kindje verwelkomen krijgen een geboortetas bij de aangifte aan de publieksbalie van de gemeente.
  • De ouders van de eerste baby die in oktober in de gemeente wordt geboren krijgen een geboortekoffertje uitgereikt.


Met deze actie willen we jonge ouders bewust maken van de veiligheid van hun kind(eren), met name als het gaat om de brandveiligheid in huis. 

Lees meer...

Prijs voor plan om natuurbranden te voorkomen

IMG 0916 v2Samen met Brandweer Nederland en infra-partners heeft de VNOG de IENE-award (Infra Eco Network Europe) ontvangen met de genomineerde poster over hoe we preventief onbeheersbare natuurbranden langs infrastructuur zoals het spoor kunnen voorkomen. Constantijn Kok is namens de VNOG de indiener geweest. Constantijn en de infra partners zijn de bedenker van het plan dat tot stand is gekomen onder het geheel van de gebiedsgerichte aanpak natuurbrandbeheersing van Brandweer Nederland. Robert Veeneman en Klaas Noorland hebben ook een belangrijke bijdrage geleverd aan dit initiatief.

Meer info over de IENE-award (in het Engels) vind je hier.

Risicobeheersing Kennisdag

kennisdag rb 2Donderdag 6 september kwamen collega's van de afdelingen Risicobeheersing, GHOR en Crisisbeheersing samen op de Veiligheidsacademie te Harderwijk voor de ‘Risicobeheersing Kennisdag’. Het werd een dag vol interessante en interactieve presentaties van diverse (gast)sprekers over klimaatbestendige bouwinitiatieven, natuurbrandpreventie en een casus over een brand in een zorginstelling in Krabbendijke (Zeeland).

 

  

 

 

 

Lees meer...

VNOG genomineerd voor de Jan van der Heydenprijs

langer thuus‘Langer thuus een van de drie genomineerden’

We zijn er trots op dat we ook dit jaar weer een nominatie mochten ontvangen voor de Jan van der Heydenprijs. Dit jaar ontvangen we de nominatie voor het project ‘Langer thuus’. 
In dit project wordt in acht gemeenten in de Achterhoek een pilot uitgerold waarmee ouderen de mogelijkheid krijgen om langer zelfstandig en veilig thuis te kunnen wonen.  De gemeenten volgen hierbij het voorbeeld van een succesvolle proef die in 2017 in Winterswijk is uitgevoerd.  Tijdens deze proef zijn 40 woningen van kwetsbare ouderen in het buitengebied voorzien van slimme sensoren die gekoppeld zijn aan de alarmering van een sociaal netwerk van buurtbewoners, familie en/of mantelzorgers. De resultaten van deze proef waren zo positief dat in 2018 bij duizend huishoudens in de Achterhoek slimme sensoren  als rookmelders en beweging sensoren worden aangebracht. De afspraken voor deze uitrol zijn vastgelegd in een convenant. Deelnemers aan dit project zijn: Gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek, Winterswijk, Dorpshuizen en Kleine Kernen (DKK),  Consortium Leefsamen, Innovatiehub,  Kruiswerk Achterhoek Liemers en De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland.

Lees meer...

Verandering locatie vergadering OR 19 september

locatiewijziging 2In tegenstelling tot eerdere berichtgeving vindt de vergadering van de OR op 19 september a.s. plaats in:

Zutphen, Gerard Doustraat 129, Theorielokaal

Vergadering bijwonen?
De vergadering is openbaar; je kunt het dus bijwonen.