FacebookTwitterLinkedin

Nieuws

Coronavirus

FoV Corona websiteHet RIVM is de organisatie waar alle relevante en actuele informatie over het coronavirus (COVID-19) te vinden is, zoals een uitgebreide Q&A. Deze lijst wordt continu geüpdatet met de laatste stand van zaken én met adviezen:  Je leest er bijvoorbeeld hoe je besmetting kunt voorkomen of wat je moet doen wanneer je gezondheidsklachten hebt na terugkeer uit een gebied waar het coronavirus is geconstateerd. 

Lees meer...

Nieuwe operationele GHOR-collega’s

GHORfuncties websiteOp 11 februari kregen drie nieuwe operationele functionarissen binnen de GHOR hun diploma bij het Instituut Fysieke Veiligheid in Arnhem. Vanaf nu kun je hen dus in de regio bij een incident tegenkomen: 
Jarno Goedkoop als OvDG voor cluster Midden,
Hester Nijhof als ACGz binnen de VNOG, en
GertJan Roseboom als OvDG cluster West.
  
  

Coronavirus Covid-19 en de VNOG

FoV Corona websiteDe situatie rondom de virusuitbraak wordt nauwlettend in de gaten gehouden door de WHO (World Health Organization), het RIVM, de GGD, de Europese autoriteiten en natuurlijk de VNOG. Omdat de situatie vrijwel van dag tot dag verandert, is de website van het RIVM de meest actuele bron voor actueel nieuws en ontwikkelingen. Op de site vind je ook een Q&A.
Wat doet de VNOG?

Lees meer...

181 stormmeldingen afgehandeld

StormCiaraV3Maar liefst 181 stormmeldingen kregen onze collega's zondag te verstouwen! En ook nu druppelen er nog meldingen binnen. Via de illustratie krijg je een indruk hoeveel meldingen er per gemeente zijn binnengekomen.
Wij willen alle collega’s van de Meldkamer, beroepscollega’s en vrijwilligers bedanken voor hun geweldige inzet. Bedankt kanjers! Ook dank aan de medewerkers bij de gemeenten die ook veel niet-spoedeisende meldingen hebben opgepakt.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Kalender Brandweersportbond

BSBIn  de tweede nieuwsbrief van 2020 staat onder andere een hardloopwedstrijd die is opgedragen aan de brandweermannen die zijn overleden bij een brand in Weringen en aan hun collega die zwaar gewond raakte. Behalve nog een aantal andere hardloopwedstrijden ook een paar golfwedstrijden in het voorjaar, en verder een oproep van Kees Splinter om mee te doen met de World and Firefighters Games in Aalborg. Lees zijn verhaal, wordt enthousiast en doe mee!
 

Goede plek voor CO-melder

CO vergifitiging websiteDriekwart van de Nederlanders weet niet waar je een koolmonoxide(CO)-melder moet plaatsen. Bovendien heeft slechts 25% van de huishoudens in Nederland een CO-melder. Maar koolmonoxide in je huis is levensgevaarlijk. De afgelopen drie maanden waren er landelijk al 56 slachtoffers van een CO-vergiftiging. Een goed geplaatste CO-melder kan je tijdig waarschuwen.

Lees meer...

Uitrol nieuw C2000

screenshot websiteIn de nacht van 27 op 28 januari schakelden we landelijk over van het oude naar het vernieuwde C2000 netwerk. Dat ging vlot en zonder noemenswaardige incidenten. Er was gezorgd voor alternatieve communicatie onderling, en 112 bleef gewoon bereikbaar. Dit alles met dank aan de dienstdoende centralisten, de collega’s van beheer en de teams op straat die de boel in de gaten hielden en iedere mast apart testten. Wil je weten hoe de migratie in elkaar stak, check dan dit filmpje 
Helaas kwamen er in de dagen daarna de nodige problemen naar boven, maar die lijken inmiddels grotendeels opgelost.

Lees meer...

Ambassadeurs gezocht!

ambassadeurEen belangrijk onderdeel van de Digitale Werkplek 2020 is het platform Mijn VNOG (de huidige Citrix omgeving), Teams en OneDrive (beheren en delen van documenten). Alle beroepscollega’s en postcommandanten krijgen vanaf het tweede kwartaal jaar de beschikking over deze nieuwe werkplek. De VNOG gaat niet in een keer over. Per afdeling wordt de nieuwe digitale werkplek ingevoerd. En hiervoor zoeken we ambassadeurs!

Lees hier meer over de invoering per afdeling en de oproep voor ambassadeurs.