Text Size
FacebookTwitterLinkedin

Nieuws

Tweedaagse brandweervrouwen

programma netwerktweedaagse brandweervrouwen aangepast formaatOp 16 en 17 maart organiseert het Netwerk Brandweervrouwen samen met Veiligheidsregio Drenthe een uitdagend, inspirerend programma voor alle brandweervrouwen en leden van het netwerk Roze Rood.

De Kracht van gevoel
Kom naar de netwerktweedaagse ‘De kracht van gevoel’ 16 en 17 maart in Drenthe.
Lees alles over de tweedaagse en meld je aan.

Van de secretaris

 

van de secretaris aangepast formaalWat gebeurt er in het MT?

In 2018 wil ik - Janine Brand - mijn maandelijkse belevenissen in het Managementteam (MT) met jullie gaan delen. Vanaf vorig jaar ben ik aangesteld als managementsecretaris en mag ik deze club ondersteunen. Het MT bestaat uit de directeur, alle afdelingshoofden, de bestuursadviseur en ikzelf. Bij het formele vergaderdeel sluit ook de business controller aan.

Lees meer...

Lt: Finale

ltIk stop ermee, ik geef de pijp aan Maarten, ik geef er de brui aan, ik zet er een streep onder en een punt achter, ik leg het bijltje er bij neer, ik hang de fiets aan de haak en kuis de schop af, kortgezegd: ik sluit het boek.

Lees meer...

Afscheid van een thermometer

ThermometerOp de website www.natuurbrandrisico.nl kun je zien wat het risico is op (uitbreiding van) natuurbranden. Tot nu toe werd het risico uitgebeeld door de keuze voor één van vijf kleuren, waarbij groen staat voor laag risico, en rood voor hoog. Binnenkort wordt deze website echter aangepast. We nemen afscheid van de vijf kleuren, en maken voortaan nog slechts onderscheid tussen twee ‘fasen’. Een fase waarin sprake is van regulier risico en een fase waarin we vragen extra alert te zijn.

Lees meer...

NK Veldloop ambtenaren 4 april

Nk VeldloopLeer je collega’s op een andere manier (sportief) kennen. Doe mee met de NK Veldloop voor ambtenaren! Deze wordt dit jaar op woensdag 4 april georganiseerd in Breda. 6, 9 of 12 km hardlopen dwars door de natuur. Het gloednieuwe evenementencomplex Breepark is gastheer van de veldloop. Een mooi parcours door de groene omgeving van Breda wacht op jullie. Na het succes van de afgelopen editie, wordt ook dit jaar een wandelprogramma aangeboden. Om te laten zien wat Breda allemaal voor moois te bieden heeft, worden er verschillende wandelroutes uitgezet van 6 of 12 km, deels door de stad, deels in een meer landelijke omgeving. Aanmelden kan tot en met 1 maart bij Marn van Bloois (kijk hieronder welke gegevens we van jou willen hebben). De kosten voor deelname aan de veldloop zijn € 18,- p.p. (wandelen € 7,50), deze neemt de VNOG voor zijn rekening. 

Lees meer...

GHOR leert van de luchtvaart

Leren van de luchtvaartOm samen het juiste resultaat te behalen is het belangrijk om goed samen te werken en te communiceren. Dat geldt al in de ‘koude’ situatie, maar helemaal als het ‘warm’ en spannend wordt. En hoe ga je om met gelegenheidsteams van mensen die niet dagelijks met elkaar samen werken? Een sector die hier heel veel ervaring mee heeft is de luchtvaart: heldere taakverdelingen, duidelijke en korte communicatielijnen en – heel belangrijk – een ‘just-cultuur’ die maakt dat je leert van fouten maken dat elk gelegenheidsteam direct goed samenwerkt. Ook als het spannend wordt. Als GHOR – met onze crisisfunctionarissen die deels van buiten de eigen organisatie komen – leren we daar graag van.

Lees meer...

Brandweer Pop-Up Store opent in Winterswijk

Pop Up Store siteBij een woningbrand heb je gemiddeld 3 minuten om jezelf en je huisgenoten in veiligheid te brengen. Lukt je dat? Wat moet je daarvoor doen? Om hier achter te komen kun je vanaf donderdag 22 februari 2018 acht weken lang terecht in de ‘Three Minute Store’ van brandweer Noord- en Oost-Gelderland in Winterswijk.   

Eerder was de ‘Three Minute Store’ te vinden in Zutphen, Doetinchem, Harderwijk en Apeldoorn. Dit ‘Pop-Up Store concept’ is bedoeld om de inwoners van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland over brandveiligheid voor te lichten. 

De winkel is te vinden in het voormalige kantoor van SNS, Torenstraat 9 in Winterswijk. Naast de brandweer Pop-Up Store zijn er ook andere maatschappelijke en vrijwillige organisaties in het pand te vinden. De brandweerwinkel is elke vrijdag en zaterdag van 10.00 uur tot 18.00 uur open.

Op donderdag 22 februari om 17.00 uur is de officiële opening van het hele SNS-kantoor en alle deelnemende organisaties. Op vrijdag 23 februari is het pand geopend voor bezoekers. Iedereen is van harte welkom om vanaf de 23e  onze Pop-Up Store te bezoeken.

Benieuwd wat de Brandweer Pop-Up Store is? Bekijk dan onderstaand filmpje:


Een ruimer digitaal jasje

storage 300x180Project Storage en Compute afgerond

Op dit moment krijgen veel medewerkers nieuwe werkplekapparatuur
Met deze apparatuur wordt gebruikt gemaakt van het datanetwerk van de VNOG. Deze bestaat onder meer uit een heleboel servers, programma’s en portaal faciliteiten (webmail, veiligheidsportaal e.d.) en is voor een groot gedeelte gehuisvest op de Europaweg in Apeldoorn.
In dit bericht vertellen we je graag iets meer over dit minder zichtbare, maar net zo belangrijke gedeelte van het VNOG data netwerk.

Voor de liefhebbers dus.

Lees meer...