FacebookTwitterLinkedin

Nieuws

Toekomstvisie VNOG vastgesteld

logo voor websiteOp 15 januari 2020 is de toekomstvisie van de VNOG vastgesteld na een intensieve vergadering van het algemeen bestuur. Hiermee kiest het bestuur voor een slagvaardiger organisatie, berekend op hedendaagse en toekomstige veiligheidsrisico’s, gebruikmakend van huidige en toekomstige technologie. Daarbij wordt nog meer de samenwerking gezocht met veiligheidsregio’s in de buurt, ook grensoverschrijdend in Duitsland, en is er een sterkere focus op risicobewustzijn en zelfredzaamheid van inwoners. Lees hier het uitgebreidere bericht erover, en bekijk hier de opname van de vergadering.

Merci !

bedankje Zutphen bewerktChocola is natuurlijk altijd welkom, maar vooral als het begeleid wordt door een hartverwarmende brief. Beide werden bezorgd bij post Zutphen, maar de goede verstaander snapt dat het hier een boodschap is aan ons allemaal. Uit de begeleidende brief:

Lees meer...

Australië brandt

Australie omvangOnvoorstelbaar, zoals de branden in Australië maar doorgaan. Vooral onze brandweermensen kunnen zich helaas enigszins een voorstelling maken van het inferno dat daar gaande is. Vandaar dat de drang om ‘iets’ te doen steeds groter wordt. Her en der zijn in onze regio al initiatieven ontstaan om hulp te bieden. Wat is daarbij wijs?

Lees meer...

Werken met Teams en OneDrive

verschil f g schijf en Teams OneDriveEen belangrijk onderdeel van de Digitale Werkplek 2020 is het opslaan en delen van documenten in Teams en OneDrive. Iedere beroepscollega krijgt vanaf het tweede kwartaal van volgend jaar de beschikking over deze nieuwe werkplek.

De F-schijf en de G-schijf zijn nu nog de plekken waar documenten worden opgeslagen. Met de komst van Teams en OneDrive gaat dit veranderen. OneDrive is de vervanger van de G-schijf en daarmee de opslag van je persoonlijke documenten. Teams is de plek waar je gezamenlijke documenten opslaat en dus de vervanger van de F-schijf. Behalve documentopslag bevat Teams mogelijkheden als chatten, plannen en het bijhouden van actielijsten.

Lees hier meer over OneDrive en Teams!

BSN Nieuwsbrief januari 2020

Beste lezer, 
De eerste nieuwsbrief van het jaar 2020. Het bestuur van de brandweersportbond wenst alle collega’s en hun familie een gezond en sportief 2020 toe. 

In deze editie informatie over hardloop wedstrijden die in het voorjaar gaan plaats­vinden. Mocht je het voornemen hebben om te gaan hardlopen zijn dit eventueel wedstrijden waar je naar toe kunt werken.

Veel leesplezier toegewenst met deze januari editie.

In dit nummer:

  1. NK veldloop ambtenaren - 1 april Wierden
  2. Evenementenkalender 2020 (voorlopig) – brandweer.nl/brandweersportbond
  3. Geinloop – 17 mei Driemond 
  4. ATB tocht door Noord-Engeland Engeland Coast to Coast – juni 2020
  5. Een evenement organiseren, aanmelden nieuwsbrief of kopij

 

In pdfbijgaande PDF tref je de BSN nieuwsbrief aan

(Sfeer)beeld jaarwisseling VNOG 2019-2020

ENMBP4jWsAAZFh5Dit (sfeer)beeld geeft de inzetten van de brandweer in de VNOG weer over een periode van 31 december 00:00 uur tot 1 januari 08:00 uur. Over dezelfde periode wordt eveneens het slachtofferbeeld, gerelateerd aan vuurwerkletsels, geschetst.

Politie, brandweer en ambulancedienst hebben zich evenals voorgaande jaren goed voorbereid op de jaarwisseling. De brandweer is voor 117 incidenten gealarmeerd (inclusief automatische brandmeldingen); vorig jaar waren dit er 117. Hiermee was deze jaarwisseling gelijk aan die van vorig jaar.

Lees meer...

Rampbestrijdingsplannen ter inzage

besluit rampenbestrijdingsplannenHet Dagelijks Bestuur van de VNOG heeft 1 december 2019 rampbestrijdingsplannen vastgesteld:

Conform artikel 6.1.1 van het Besluit veiligheidsregio’s dient de veiligheidsregio een rampbestrijdingsplan te maken voor bedrijven die voldoen aan artikel 1 van het Besluit risico’s zware ongevallen 2015. Bovengenoemde bedrijven voldoen aan dit besluit. Conform de Algemene wet bestuursrecht dienen de plannen gedurende 6 weken ter inzage te liggen (tot en met 3 februari 2020).

Zienswijzen kunnen worden Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Crisisbeheersing maakt organisch journaal

CB filmOp 10 december boog afdeling Crisisbeheersing zich over de resultaten van 2019 en keken we vooruit naar 2020. Trots zijn we op de constatering dat we, ondanks de turbulentie in de organisatie, een groot pakket aan werkzaamheden hebben kunnen uitvoeren. Wel constateerden we dat we wat meer zichtbaar mogen zijn in wie we zijn en wat we doen. Het korte organische proces dat volgde leverde een filmpje op dat jullie hier aantreffen en dat met een knipoog laat zien met welke onderwerpen Crisisbeheersing zich zoal bezighoudt. Inspiratie vonden we in de organisatie van de Landelijke Sinterklaasintocht vorige maand in Apeldoorn. Tijdens de eindejaarslunch werd het filmpje getoont. Aan het eind droegen zij het stokje over aan een ander team. 

Bekijk het filmpje buiten Citrix en het liefst in Chrome of Edge. Om het filmpje te mogen bekijken is het belangrijk om ingelogd te zijn op YouTube, omdat het filmpje afgeschermd staat. Ondertiteling kun je aanzetten, rechts in het YouTubescherm en dan het linker icoontje.

Bekijk het filmpje hier.