FacebookTwitterLinkedin

Nieuws

Alle info over corona bij elkaar

EUrZnlMVAAA3xVxHet nieuws over corona volgt elkaar in rap tempo op. Denk aan nieuwsberichten, noodverordeningen en aanwijzingsbesluiten. Alle info staat op de speciale corona pagina.

Uitval vitale voorzieningen

zaklamp

Kleine of kortdurende uitvallen van gas, water of elektriciteit worden door nutsbedrijven relatief makkelijk opgelost. Denk aan Liander voor gas en elektriciteit en Vitens voor (drink)water. Beide nutsbedrijven beschikken over noodplannen voor het geval zich een storing voordoet. Op die manier kunnen zij de problemen zo snel mogelijk oplossen.

Lees meer...

181 stormmeldingen afgehandeld

StormCiaraV3Maar liefst 181 stormmeldingen kregen onze collega's zondag te verstouwen! En ook nu druppelen er nog meldingen binnen. Via de illustratie krijg je een indruk hoeveel meldingen er per gemeente zijn binnengekomen.
Wij willen alle collega’s van de Meldkamer, beroepscollega’s en vrijwilligers bedanken voor hun geweldige inzet. Bedankt kanjers! Ook dank aan de medewerkers bij de gemeenten die ook veel niet-spoedeisende meldingen hebben opgepakt.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Goede plek voor CO-melder

CO vergifitiging websiteDriekwart van de Nederlanders weet niet waar je een koolmonoxide(CO)-melder moet plaatsen. Bovendien heeft slechts 25% van de huishoudens in Nederland een CO-melder. Maar koolmonoxide in je huis is levensgevaarlijk. De afgelopen drie maanden waren er landelijk al 56 slachtoffers van een CO-vergiftiging. Een goed geplaatste CO-melder kan je tijdig waarschuwen.

Lees meer...

Ambassadeurs gezocht!

ambassadeurEen belangrijk onderdeel van de Digitale Werkplek 2020 is het platform Mijn VNOG (de huidige Citrix omgeving), Teams en OneDrive (beheren en delen van documenten). Alle beroepscollega’s en postcommandanten krijgen vanaf het tweede kwartaal jaar de beschikking over deze nieuwe werkplek. De VNOG gaat niet in een keer over. Per afdeling wordt de nieuwe digitale werkplek ingevoerd. En hiervoor zoeken we ambassadeurs!

Lees hier meer over de invoering per afdeling en de oproep voor ambassadeurs.

Toekomstvisie VNOG vastgesteld

logo voor websiteOp 15 januari 2020 is de toekomstvisie van de VNOG vastgesteld na een intensieve vergadering van het algemeen bestuur. Hiermee kiest het bestuur voor een slagvaardiger organisatie, berekend op hedendaagse en toekomstige veiligheidsrisico’s, gebruikmakend van huidige en toekomstige technologie. Daarbij wordt nog meer de samenwerking gezocht met veiligheidsregio’s in de buurt, ook grensoverschrijdend in Duitsland, en is er een sterkere focus op risicobewustzijn en zelfredzaamheid van inwoners. Lees hier het uitgebreidere bericht erover, en bekijk hier de opname van de vergadering. De tekst van de toekomstvisie vind je hier

BSN Nieuwsbrief januari 2020

Beste lezer, 
De eerste nieuwsbrief van het jaar 2020. Het bestuur van de brandweersportbond wenst alle collega’s en hun familie een gezond en sportief 2020 toe. 

In deze editie informatie over hardloop wedstrijden die in het voorjaar gaan plaats­vinden. Mocht je het voornemen hebben om te gaan hardlopen zijn dit eventueel wedstrijden waar je naar toe kunt werken.

Veel leesplezier toegewenst met deze januari editie.

In dit nummer:

  1. NK veldloop ambtenaren - 1 april Wierden
  2. Evenementenkalender 2020 (voorlopig) – brandweer.nl/brandweersportbond
  3. Geinloop – 17 mei Driemond 
  4. ATB tocht door Noord-Engeland Engeland Coast to Coast – juni 2020
  5. Een evenement organiseren, aanmelden nieuwsbrief of kopij

 

In pdfbijgaande PDF tref je de BSN nieuwsbrief aan

(Sfeer)beeld jaarwisseling VNOG 2019-2020

ENMBP4jWsAAZFh5Dit (sfeer)beeld geeft de inzetten van de brandweer in de VNOG weer over een periode van 31 december 00:00 uur tot 1 januari 08:00 uur. Over dezelfde periode wordt eveneens het slachtofferbeeld, gerelateerd aan vuurwerkletsels, geschetst.

Politie, brandweer en ambulancedienst hebben zich evenals voorgaande jaren goed voorbereid op de jaarwisseling. De brandweer is voor 117 incidenten gealarmeerd (inclusief automatische brandmeldingen); vorig jaar waren dit er 117. Hiermee was deze jaarwisseling gelijk aan die van vorig jaar.

Lees meer...