FacebookTwitterLinkedin

Nieuws

Eenvoudiger sollicitatieprocedure vrijwilligers

easycruitWerkprocessen rond sollicitaties professionaliseren en vereenvoudigen, een wens van zowel geïnteresseerden voor een functie bij de VNOG als organisatie zelf. Daarom maakt de VNOG sinds kort gebruik van Easycruit. Voor degene die solliciteert of interesse toont is de procedure ook een stuk gebruiksvriendelijker geworden.

Specifiek voor mensen die interesse hebben in een vrijwilligersfunctie gebruiken we binnen dat systeem ook interesseformulieren. Op onze eigen pagina bijdebrandweer.nl en op de landelijke website brandweer.nl linken we al naar die nieuwe omgeving. We zijn nu gestart met de interesseformulieren, binnenkort volgen ook de vacatures voor de kantoor-/beroepsfuncties via dit systeem. De link van Easycruit is ook te gebruiken voor wervingsacties op social media zodat de drempel voor het tonen van interesse in de brandweer voor potentiële vrijwilligers nog lager wordt.

Lees meer...

Iza-premie vervolg

IZA logoIn aansluiting op eerdere berichten over de IZA-premie: IZA heeft problemen met hun website, waarop je zelf kunt aanpassen hoe je voortaan je premie wilt betalen. We hopen maandag, 18 november te horen wanneer inloggen weer mogelijk is. IZA stuurt in ieder geval ook per post een brief naar alle verzekerden, met daarin een kaart, waarop je kunt aangeven hoe je na 1 januari gaat betalen. Die kaart moet je wel vóór 1 januari retourneren. Als de website eerder weer functioneert, kun je het alsnog digitaal doen, maar dat moet dan vóór 8 december. Voor de duidelijkheid: het feit dat de premie voorheen geïnd werd via het salaris staat los van het feit dat de IZA, net als andere verzekeraars, zelfstandig de hoogte van haar premie bepaalt.
Lees hieronder verder over collectieve korting en werkgeversbijdrage.

Lees meer...

Straf voor hinderen hulpverleners omhoog

hinderen hulpverlenersHet komt helaas met regelmaat voor dat brandweermensen, politieagenten en ambulancemedewerkers te maken krijgen met agressief gedrag. Onlangs is besloten dat de maximumstraf voor het hinderen van hulpverleners omhoog gaat van één naar drie maanden. Nieuw is ook dat het voor de strafbaarheid straks niet meer uitmaakt waar het hinderen van hulpverleners gebeurt; nu is dat nog beperkt tot de openbare weg. De nieuwe wet die dit mogelijk maakt gaat al in per 1 december 2019, zodat ook op oudjaarsdag het hinderen van hulpverleners al hoger bestraft kan worden.

Veluwe en Achterhoek worden natuurbrandveiliger

20191024provincieFotoNiekMichel4860 bewerkt2Negen burgemeesters, twee directeuren veiligheidsregio en één gedeputeerde maakten op 24 oktober in Epe een formele start met de ‘gebiedsgerichte aanpak natuurbrandbeheersing’ voor de Veluwe en Achterhoek. De bedoeling van het – tweejarig – project is dat de natuurgebieden op zo’n manier worden ingericht dat de kans op onbeheersbare natuurbranden sterk vermindert. Daartoe gaan natuurbeheerders, -eigenaren, recreatieondernemers, infrabeheerders, gemeenten en provincie intensief samenwerken. De provincie en de veiligheidsregio’s Gelderland Midden en VNOG dragen het project. Meer weten? Klik hier voor een prachtig filmpje over het natuurbrandrisico.

 

‘Leefsamen Achterhoek’ genomineerd voor Europese Award

europese nominatieHet project met slimme sensoren in de Achterhoek was begin dit jaar al bekroond met de Gouden Rookmelder Award 2019, een prijs van Brandweer Nederland, de brandwondenstichting, het ministerie van BZK en andere veiligheidspartners. Maar het is nu ook genomineerd voor de ‘European Fire Safety Award 2019’. De slimme sensoren alarmeren het sociale netwerk bij een noodgeval, zoals een brand. Op 18 november wordt de winnaar van de prijs bekend gemaakt in het Europees Parlement. De jury bestaat uit de leden van het bestuur van de Federatie van de Europese Unie voor brandweercommissies.

 

Lees meer...

Themabijeenkomst arbeidsomstandigheden VNOG

Vanavond – 30 oktober 2019 – vindt de jaarlijkse themabijeenkomst van de ondernemingsraad (OR) plaats. Het staat volledig in het teken van de arbeidsomstandigheden bij de VNOG.

Wat komt aan de orde?
In elk overleg met de bestuurder komen de arbeidsomstandigheden eigenlijk wel ter sprake. Terugkijkend is dit jaar vaak gesproken over bijvoorbeeld de risico inventarisatie en –evaluatie, duurzame inzetbaarheid, ziekteverzuim en –begeleiding, keuringen bij de brandweer, het verwijderen van grijpreddingpakken, werkdruk als gevolg van de veranderingen in de organisatie, het werk van de vertrouwenspersonen, et cetera.

Maar niet alleen in het overleg met de bestuurder spreekt de OR hierover. Hij maakt het ook bespreekbaar in het informele overleg met het dagelijks bestuur. Uitgangspunt is het verbeteren van de organisatie door de medewerkers een meer centralere/prominentere plek te geven in de VNOG. Dit gesprek vindt overigens morgen weer plaats.

Deelnemers
Aan de bijeenkomst nemen de bedrijfsartsen, een vertrouwenspersoon, arbopreventiemedewerker en testbaanleider PPMO deel. Ook schuiven de arbo-coördinator, teamleider HRM en bestuurder (Diemer Kransen) aan.

Meer informatie
Als je meer wilt weten, neem dan contact op met Edwin Loermans (088 – 310 53 85), Ronald Kraan ( 088 – 310 60 60) of Aart Ribbers (088 – 310 77 49).

Je kunt ook een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Systeemtoets november 2019

controleDirecteur Diemer Kransen: "Binnen de VNOG wordt gewerkt aan de voorbereiding van de jaarlijkse systeemtoets. Met deze systeemtoets beoordeelt de Inspectie van het Ministerie van J&V onze crisisorganisatie op een aantal uitgangspunten. Het gaat bij de systeemtoets om hoe er leiding wordt gegeven, hoe de coördinatie en afstemming is tussen de verschillende teams, hoe crisiscommunicatie functioneert en hoe de overdracht plaatsvindt naar de nafase. De opkomsttijden van de verschillende crisisteams zijn een vast onderdeel van deze toets maar niet het belangrijkst, er wordt dan ook niet met zwaailichten en sirenes gereden.

Lees meer...

Lekker druk met oefenen

samenwerken verschillende disciplines 2

Wie de afgelopen twee weken een werkplek zocht op de vierde verdieping aan de Europaweg, in het MAC, kon wel eens pech hebben.  Het wemelde er van de politiemensen die vanwege de boerenprotesten volop in touw waren met een SGBO (staf grootschalig en bijzonder optreden). En daarnaast draaide er op zes dagen ook nog een training voor het ROT (regionaal operationeel team) van de VNOG.

Lees meer...