Text Size
FacebookTwitterLinkedin

Nieuws

Bedankt voor jullie inzet in Nunspeet!

IMG 0197Een incident van een omvang die we gelukkig niet vaak meemaken. Het is fijn te constateren dat bij een brand zoals woensdag bij Stella Fietsen in Nunspeet iedereen zich voor tweehonderd procent inzet, samen hebben we de klus geklaard. Geweldig!

Bij de inzet in Nunspeet zijn vele collega’s en partners betrokken geweest. Met name onze brandweerkanjers van de vrijwilligersposten, de centralisten van de Meldkamer Oost Nederland, de gemeente Nunspeet, het RIVM, politie, Waterschap Vallei en Veluwe, Rode Kruis, maar ook medewerkers van Stella Fietsen: BEDANKT voor jullie enorme inzet! 

Foto: RTV Nunspeet

Meer foto's en video's via de website van Stefan Verkerk.

Van de MT-secretaris

van de secretaris aangepast formaal• De terugkoppeling van de jaarlijkse systeemtoets stond op de agenda. Met deze toets wordt getest of de crisisorganisatie op orde is. De systeemtoets vond op 11 juni plaats aan de hand van een gesimuleerd incident op de A28 op de gemeentegrens van Nunspeet en Harderwijk. Over het algemeen kan worden geconstateerd dat de crisisorganisatie goed heeft gefunctioneerd.
De alarmeringstoets van 24 mei verliep minder goed. Het alarmeren van GRIP 2 ging technisch niet goed waardoor een deel van de functionarissen niet gealarmeerd is. Daarnaast is wegens operationele drukte t.g.v. extreme regenval in delen van de regio een deel van de vervolgtekst in de alarmering weggevallen. Hierdoor ontstond onduidelijkheid. De alarmeringstoets is op 11 juni herhaald en verliep toen wel correct.

• Het MT heeft beelden gedeeld bij de herijking van het cultuur- en leiderschapstraject ‘Samen Een(s)’. De focus komt in dit traject te liggen op het servicegericht werken ter ondersteuning van de posten. Daarmee is een nadrukkelijke aansluiting gerealiseerd met het project PRIO 1! dat is ingesteld om de zaken die nog niet goed lopen rond de posten te gaan regelen. Servicegericht werken is daarbij een belangrijk aspect. 

Lees meer...

Ambtenarenmarathon

marathon2 aangepastOp 20 september vindt depdf Ambtenarenmarathon plaats op Sportcentrum Papendal. Tijdens deze marathon loop je met een team van 6-10 personen een marathon in estafettevorm.  Iedereen loopt 2x een rondje van ruim 2 km en daarna draag je het stokje over aan je collega. Sportief, gezellig en een leuke vorm van teambuilding!
Durven jullie de strijd aan te gaan met de andere ambtenaren van Nederland? Schrijf je dan in via www.ambtenarenmarathon.nl. De inschrijfkosten zijn € 275 per team, inclusief loopclinics bij Atletiek Vereniging Zeist. 

Tijdens de Ambtenarenmarathon is Fonds Gehandicaptensport het goede doel en wordt er gelopen voor sporters met een handicap.


 

Verbod op onttrekking water

ontrekkingsverbodHet Waterschap Vallei en Veluwe stelt onttrekkingsverbod water in. Deze  maatregel geldt niet voor de brandweer.

Door de aanhoudende droogte stagneert de afvoer van verschillende watergangen. Verdere onttrekking van water zou leiden tot verslechtering van de waterkwaliteit en tot onherstelbare schade aan de natuur.  Sinds gisteren is waterschap Vallei en Veluwe opgeschaald naar fase 1 in verband met de aanhoudende droogte. De directie van Waterschap Vallei en Veluwe heeft daarom besloten dat voor een groot deel van het werkgebied van Waterschap Vallei en Veluwe vanaf 2 juli een verbod voor het oppompen van water uit sloten, beken en kanalen geldt.Het onttrekkingsverbod geldt voor 10 weken. Dit onttrekkingsverbod geldt niet voor de brandweer.

Er zijn nog een aantal uitzonderingen op deze maatregelen.
Voor een overzicht van deze uitzonderingen wordt verwezen naar de website van Waterschap Vallei en Veluwe 

Arbeidsomstandigheden, opheffen team en instructeurs

vergaderenVorige week woensdag vergaderde de ondernemingsraad (OR). Hij sprak over arbo-preventiemedewerkers, de herstructurering van het team Bestuur, Strategie & Communicatie, werkafspraken voor de instructeurs bij de brandweer en instroomeisen voor medewerkers in de 24-uursdienst.

Lees meer...

Langer veilig thuis wonen

langer veilig thuis achter tekentafelIn acht gemeenten in de Achterhoek krijgen ouderen de mogelijkheid om langer zelfstandig en veilig thuis te kunnen wonen. De gemeenten volgen hierbij het voorbeeld van een succesvolle proef die eind 2017 in Winterswijk is uitgevoerd. Tijdens deze proef zijn 40 woningen van kwetsbare ouderen in het buitengebied voorzien van slimme sensoren die gekoppeld zijn aan de alarmering van een sociaal netwerk van buren, familie en/of mantelzorgers. De resultaten van deze proef waren zo positief dat begin 2019 bij duizend huishoudens in de Achterhoek slimme sensoren als rookmelders, inbraakalarm en een paniekknop worden aangebracht. De afspraken voor deze uitrol zijn vastgelegd in een convenant. Dit convenant is op 28 juni in Apeldoorn door de partners ondertekend.

Lees meer...

Ontwikkelingen waterongevallen

tekenen convenant reddingsbrigadeOndertekening convenant met de Reddingsbrigade

Zaterdag 9 juni hebben Aart Schoenmaker namens de VNOG en Koen Breedveld namens de Reddingsbrigade Nederland een convenant getekend om de samenwerking tussen de beide partijen formeel te bekrachtigen. Beide heren waren aanwezig bij de gezamenlijke oefening van de Reddingsbrigade en de oppervlaktereddingsteams van de VNOG. De nadruk tijdens deze oefening lag op de vaardigheden van de schippers.

Lees meer...

Brandweer in 3D op plattelandsfestival

Country Fair Aalten siteNa het succes van de brandweer VR Experience bij de Serious Request beschikt het team brandveilig leven nu zelf ook over een VR-stand. De 3D-brillen kwamen eind juni voor het eerst in actie op de Farm en Country Fair in Aalten. “Dat is heel goed bevallen!”, aldus Joyce Demeijer, medewerker van team Brandveilig Leven. “De bezoekers konden met een VR-bril op beleven wat je moet doen als er brand uitbreekt in je huis en het verschil of je wel of niet gewaarschuwd wordt door een rookmelder. Erg leerzaam!”

Lees meer...