FacebookTwitterLinkedin

Nieuws

Foto’s Colonneoefening Peloton Grootschalige Ontsmetting

2018 03 10 GOE Oefening Zutphen IBGS 64 vvOp woensdag 11 september ging het Peloton Grootschalige Ontsmetting (GOE) van de Brandweer VNOG naar het Defensie CBRN centrum in Vught voor een oefening. Voorafgaand aan deze oefening verplaatste de colonne zich onder begeleiding van de Politie van Zutphen naar Vught. 

Ieder jaar wordt er een gezamenlijke oefening gehouden tussen eenheden van de Brandweer en Defensie. Vanuit de VNOG doen mee de Grootschalige Ontsmettingseenheid (brandweerposten Almen, Ruurlo, Zutphen, Apeldoorn post Centrum), Logistieke Eenheid-Oost, OVD-GOE, AGS-GOE en Witte Kruis.

Bekijk het fotoalbum van deze oefening. (en like meteen even de Facebookpagina!)

Bekijk hierna een filmpje van de oefening in 2018 in Zutphen.

Lees meer...

OR en directeur praten over dekking en spreiding brandweerzorg

vergaderenOp 27 augustus voerden ondernemingsraad (OR) en zijn bestuurder (Diemer Kransen) overleg. In het openbare gedeelte werd gesproken over het gebruik van de stairmaster en de drie modellen voor dekking en spreiding van de brandweerzorg. Het besloten deel van de vergadering richtte zich op het proces om de VNOG te herstellen, dit in voorbereiding op de bestuurlijke tweedaagse op 18 en 19 september.

Dekking en spreiding brandweerzorg

In het openbare deel waren 13 collega’s uit diverse brandweerposten aanwezig. Zij waren getuige van de manier waarop de OR de opvatting van de ‘werkvloer’ over de brandweerzorg besprak met Diemer. Veel contactpersonen hadden de moeite genomen om hun collega’s in de posten te vragen naar hun mening. Gesproken werd over het aantal brandweerposten, de tankautospuiten, opkomsttijden en het duiken bij de brandweer.

Wil je meer weten? De contactpersoon uit jouw post kan je meer vertellen.

Lees meer...

Projectteam ontwikkelt gebruiksvriendelijk Memex

Memex 1vDe Mobiele Data Terminals (MDT’s) op de tankautospuiten zijn nu allemaal voorzien van Memex, hiermee zijn de MDT’s veel gebruiksvriendelijker geworden. Ook zijn ze een stuk actueler aangezien Memex dagelijks voorzien wordt van nieuwe informatie. Via Memex is nu op één scherm onder andere de incidentlocatie te zien, de kladblokregels van de Meldkamer, de ingezette eenheden, bereikbaarheidskaarten en eventueel opslag gevaarlijke stoffen.
De implementatie van de bevelvoerdersversie van Memex is hiermee afgerond. Maandagavond 2 september heeft Diemer Kransen Memex officieel in gebruik genomen. Als symbolisch gebaar overhandigde teamleider Informatie Mike Mulder Diemer een laptop met daarop Memex geïnstalleerd. Onze regionaal commandant brandweer bedankte in zijn woordje de betrokkenen voor hun inzet de afgelopen maanden.

Lees meer...

Aanbesteding redvesten afgerond

RedvestIn 2019/2020 is ongeveer twee derde van de redvesten aan vervanging toe. Omdat het financiële voordelen biedt, maar ook voordelen in het kader van uitwisselbaarheid en onderhoud is gekozen om alle redvesten te vervangen door één type. Op dit moment zijn er nog zeker 4 verschillende type redvesten, al dan niet conform eisen van een brandweer redvest, in gebruik binnen onze regio. De aanbesteding van de redvesten is afgerond. Met als resultaat dat de VNOG één type redvest; de Besto Fire Type 2, in gebruik gaat nemen op bijna alle repressieve voer- en vaartuigen. Uitzondering hierop zijn de oppervlakteredders en de brandweerduikers; zij blijven hun huidige materiaal gebruiken.

Lees meer...

112 Event en Verzamelbeurs

112 event kleinKom op 28 september tussen 10.00 en 16.00 naar het terrein rondom de Oostelijke Rondweg 1 in Elburg. Daar organiseren brandweerpost Elburg, Witte Kruis Elburg en brandweer ASK, samen met vele andere partners uit de hulpverleningsketen, het 112 Event en de 112 verzamelaarsbeurs. De hele dag door geven verschillende hulpdiensten informatie en demo's, is er een speciaal kinderplein en verschillende foodtrucks. We sluiten af met een grote rondrit van oude en bijzondere voertuigen. Kortom: er valt heel veel te zien en te beleven!

Opvallen met betaalde campagnes

betaalde advertenties kleinJe zult je misschien afvragen: waarom betaalde campagnes op social media als het ook gratis kan?

In deze tijden van economische groei zijn er vele vacatures bij bedrijven, instellingen en overheidsorganisaties. Al die vacatures worden gedeeld via social media. Maar omdat er zoveel vacatures gedeeld worden via social media vallen ze ook minder goed op bij potentieel geïnteresseerden. Kortom, in een grote vloedgolf van vacatures in je tijdlijn van LinkedIn, Facebook of Instagram valt er wel eens wat informatie weg. Ook de VNOG moet dus extra moeite doen om op te vallen met vacatures! En bovendien, een professionele organisatie als de VNOG hoort zich ook op social media goed te presenteren. Een betaalde campagne is geen leuk speeltje maar bittere noodzaak.

Lees meer...

Toegankelijkheid digitale informatie

digitale toegankelijkheidOverheidsinstanties als gemeenten en ministeries moeten al enkele jaren voldoen aan de wettelijke verplichting dat websites/applicaties en mobiele apps door iedereen ongehinderd moeten kunnen worden gebruikt, inclusief mensen met een functiebeperking. Nu zijn ook andere overheidsinstanties als veiligheidsregio’s aan de beurt, en dus ook de VNOG.

Het gaat niet alleen om inwoners die onze websites/applicaties gebruiken, ook onze eigen medewerkers moeten geen obstakels ervaren bij het raadplegen van onze bronnen.

Lees meer...

Energie aanbesteed

energietarieven 050619Ook energie (gas en elektra) kan slim ingekocht worden. En dat is precies wat onze collega’s van Inkoop samen met 10 andere veiligheidsregio’s – waaronder onze twee Gelderse buren - gedaan hebben. Daarbij was het IFV ‘penvoerder’. Vanaf 1 januari 2020 wordt stroom geleverd door DEVEP, en komt het gas van Gazprom. De contractduur is drie jaar, en kan met 3 jaar verlengd worden. Die verlenging kan op een flexibele manier ingevuld worden: driemaal één jaar, twee jaar en één jaar, of drie jaar.

Lees meer...