FacebookTwitterLinkedin

Interactieve filmpjes

2 a Film BVL vlam in de pan siteBrand in huis. Je moet er niet aan denken. Of juist wel..? Hebt u in huis werkende rookmelders hangen? Weet iedereen in uw gezin hoe hij bij brand het snelst buiten komt? Waar bewaart u de huissleutel als u ’s avonds naar bed gaat? En weet u wat u moet doet als er door vlam in de pan in de keuken brand ontstaat?

Om mensen bewust te maken van de gevaren van rook en vuur zijn door de veiligheidsregio’s in Oost Nederland twee interactieve films ontwikkeld: een gericht op jonge gezinnen en een op ouderen. De films, opgebouwd uit deelfragmenten, nemen de kijker mee door verschillende verhaallijnen. In elk fragment worden twee keuzes voorgelegd. Na elke keuze start een nieuw fragment. Zo bepaal je zelf hoe het de hoofdpersonen vergaat.

Overal te bekijken De films zijn zowel op een PC of laptop als op mobiele apparaten te bekijken. Het enige wat u nodig hebt is een werkende internetverbinding. Gebruikt u een smartphone of tablet? Klik dan aan het einde van elk fragment bovenin het scherm op de witte pop-up. Er opent dan een nieuw scherm, waarin u uw keuze kunt maken.

Test het zelf!

Bekijk de video’s, maak steeds uw keuze en bepaal zelf het verloop én de afloop van de film. Komt u veilig buiten? Klik hier voor de film voor jonge gezinnen  (of bekijk het filmpje hieronder).