Coronavirus

VNOG komt met nieuwe noodverordening (26-3-2020)

Gemeenten VNOGForse beperkingen voor Veluwse- en Achterhoekse recreatiesector

Vanaf donderdag 26 maart 2020 19.00 uur geldt een nieuwe noodverordening voor gemeenten in de veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland. Ter bescherming van de veiligheid en de gezondheid, heeft het kabinet maandagavond 23 maart jl. landelijke maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Om binnen de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) deze maatregelen te kunnen handhaven, heeft de voorzitter van de VNOG deze nieuwe noodverordening vastgesteld.

Voorzitter VNOG Ton Heerts: “Ik begrijp dat we met deze noodverordening velen moeten teleurstellen. Bijvoorbeeld mensen die een huwelijk of een leuk uitje voor de komende periode hebben gepland, en zeker ook de recreatieondernemers op de Veluwe en Achterhoek. Maar de maatregelen zijn echt noodzakelijk. We hebben nu iedereen in Nederland nodig om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en om onze ouderen en kwetsbaren te beschermen. Het crisistijd en geen vakantietijd.”

Lees meer...

Aangescherpte maatregelen ivm coronavirus dd 23 maart

corona update 1Maandag 23 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Deze gelden voor individuele burgers maar ook voor organisaties en bedrijven.

Meer info via https://bit.ly/2Jasi8c

 ET0KJyvWAAQ3J2k

Coronavirus: vragen van burgers

FoV Corona websiteKijk voor de laatste stand van zaken m.b.t. het aantal besmettingen in Noord- en Oost-Gelderland op de website van de GGD.

Heeft u als inwoner of heeft u namens uw organisatie/bedrijf vragen over maatregelen/gevolgen i.v.m. corona? Neem dan contact op met uw gemeente.  

Het RIVM is de organisatie waar alle relevante en actuele informatie over het coronavirus (COVID-19) te vinden is, zoals een uitgebreide Q&A. Deze lijst wordt continu geüpdatet met de laatste stand van zaken én met adviezen. U leest er bijvoorbeeld hoe u besmetting kunt voorkomen of wat u moet doen wanneer u gezondheidsklachten heeft na terugkeer uit een gebied waar het coronavirus is geconstateerd. Heeft u daarna nog vragen, bel dan het landelijke informatienummer: 
0800-1351
 
 

Aanvullende maatregelen onderwijs, horeca, sport

Vandaag, zondag 15-03-2020, heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. logo aangepast formaat
Scholen en kinderdagverblijven sluiten tot en met maandag 6 april. Datzelfde geldt voor eet- en drinkgelegenheden en sport- en fitnessclubs.

Lees meer...