Coronavirus

Actuele cijfers coronabesmettingen

mondkap 2De situatieschets COVID-19 geeft een overzicht van actuele cijfers in de regio Noord- en Oost-Gelderland. De regio Noord- en Oost-Gelderland bevindt zich momenteel in de fase 'ernstig'.

In de situatieschets staan bijvoorbeeld het aantal bevestigde besmettingen per gemeente én een toelichting daarop, het aantal uitgevoerde testen in onze teststraten én het percentage positieve tests in de teststraten. De cijfers in deze situatieschets worden iedere dinsdag ververst.

De Rijksoverheid heeft een landelijk dashboard gemaakt. Dit is nog in ontwikkeling en kun je bekijken op www.coronadashboard.rijksoverheid.nl. Hierop vind je ook regionale cijfers.

Aantal besmettingen
Kijk voor de actuele cijfers over het aantal coronabesmettingen in onze regio op de website van de GGD.
Voor een landelijk overzicht verwijzen we naar de website van de Rijksoverheid.

Laten testen?
Bij klachten blijf thuis en laat je testen!
Iedereen met klachten kan zich laten testen op het coronavirus. Zo controleren we de verspreiding van het virus en beschermen we elkaar. Op deze pagina lees je wanneer je een coronatest kunt laten doen en hoe je een afspraak maakt.

Aanpak van het coronavirus

samen2We hebben iedereen in Nederland nodig om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De essentie van de aanpak is: het virus maximaal controleren waarbij we vooral kwetsbare groepen willen beschermen. Als mensen geen contact hebben, dan kunnen ze anderen niet besmetten en verspreidt het coronavirus zich niet.

Het doel is om te zorgen dat alle patiënten de zorg kunnen krijgen die ze nodig hebben. Daarom willen we voorkomen dat de verpleeghuizen, de thuiszorg, de ziekenhuizen, de huisartsen en de intensive care afdelingen overbelast raken. Er moet steeds voldoende capaciteit zijn om de mensen te helpen die het meest kwetsbaar zijn.

Kijk in het indexmenu o.a. voor:

  • nieuws over corona
  • noodverordening
  • aanwijzingsbesluiten