Overslaan en naar de inhoud gaan

Mocht er iets aan de hand zijn, dan trekken brandweer, geneeskundige hulpverlening (GHOR), politie en gemeenten samen op. Samen doen we er alles aan om zo snel mogelijk terug te keren naar de dagelijkse, normale situatie. Elke partij heeft eigen taken en verantwoordelijkheden bij een crisis of ramp.

 

 

Verantwoordelijkheden bij branden, rampen en crises

De burgemeester is verantwoordelijk voor een goede aanpak bij een (dreiging van een) brand, ramp of crisis in zijn gemeente. Vindt de (dreiging van een) brand, ramp of crisis plaats in meerdere gemeentes tegelijk? Dan is de voorzitter van de veiligheidsregio voor de aanpak in zijn regio verantwoordelijk.

Rampen in grensgebieden

Onze veiligheidsregio bevindt zich aan de landsgrens met Duitsland. Daarom stemmen we ons crisisplan af met ons buurland. We werken samen met partners over de grens. Het kan daardoor voorkomen dat de Nederlandse brandweer in Duitsland een brand blust en omgekeerd.

Crisisstructuur 

Op basis van incidenten en lessen die ook elders in het land worden getrokken wordt de crisisstructuur regelmatig geëvalueerd en aangepast.

Terug naar boven