Overslaan en naar de inhoud gaan

Binnen onze veiligheidsregio werken brandweer, GHOR, politie, gemeenten en crisispartners samen aan de voorbereiding op rampen en (langdurige) crises. De risico’s die in onze regio voorkomen, opgenomen in ons Regionaal Risicoprofiel, krijgen hierbij onze aandacht.

 

Wettelijke taak
Als veiligheidsregio zijn wij wettelijk verplicht om een crisisplan op te stellen. Dit plan beschrijft hoe de organisatie functioneert bij een incident, ramp of (langdurige) crisis. Het hoofddoel is het zo veel mogelijk voorkomen van negatieve gevolgen van een incident of crisis. Enerzijds door vroegtijdige signalering en beheersing van sluimerende crises. Anderzijds door in geval van een incident het aantal slachtoffers, schade en maatschappelijke ontwrichting zo veel mogelijk te beperken, door in multidisciplinair verband adequaat op te treden.

 

Herziening Regionaal Crisisplan 2020-2023
Het Regionaal Crisisplan wordt iedere vier jaar herzien. Voor het plan van 2024-2027 is het plan 2020-2023 als basis gebruikt. Een toevoeging ten opzichte van dit voorgaande plan is een beschrijving van de wijze waarop we omgaan met risicomonitoring. Ook zijn aanpassingen gedaan met betrekking tot de mogelijkheid tot digitaal vergaderen en het mogen aanpassen van de crisisstructuur bij langdurige crises. Daarnaast zijn de afspraken die in het kader van de gemeenschappelijke Meldkamer Oost-Nederland zijn gemaakt erin verwerkt.

 

Bekijk het Regionaal Crisisplan 2024-2027

Terug naar boven