Bent ú voorbereid op een calamiteit?

knophittekopie
Uitval stroom, gas, water, telefoon
Natuurbrand
Deze website is ontwikkeld in samenwerking met de 22 gemeenten van Noord- en Oost-Gelderland, de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland, de Milieuregio's en GGD Noord- en Oost-Gelderland.

Koolmonoxide is een sluipmoordenaar

CV ketelKoolmonoxide (CO) is een echte sluipmoordenaar: u proeft of ruikt het niet. Nog elk jaar overlijden mensen door koolmonoxidevergiftiging en daarom vragen Brandweer Nederland en de Brandwondenstichting in februari extra aandacht voor de gevaren van koolmonoxide. Want kent u de risico’s van CO-vergiftiging?

Lees meer...

Brandweer: gebruik de Zwitserse methode

grote brand kleinDe dagen worden korter, buiten wordt het kouder; de open haard of kachel kan weer aan. Brandweer Noord- en Oost-Gelderland adviseert u om uw schoorsteenkanaal schoon te houden en de houtkachel aan te steken met de Zwitserse methode. Zo kan er veiliger en schoner gestookt worden. Een vervuild of verstopt kanaal kan namelijk een schoorsteenbrand of koolmonoxidevergiftiging veroorzaken.

Lees meer...

VNOG geeft gratis woningcheck aan senior tijdens Brandpreventieweken

BPWBrandweerkorpsen van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) nemen dit jaar opnieuw deel aan de Nationale Brandpreventieweken. De hele maand oktober staat in het teken van veiligheidsbewustzijn rondom brand. Dit jaar staat het landelijke thema ‘Vluchten moet je oefenen!’ centraal en richt de campagne zich op senioren. Senioren (60+) in de regio Noord- en Oost-Gelderland kunnen zich tot en met 5 oktober aanmelden voor een gratis woningcheck door de brandweer.

Lees meer...

Houdt u het hoofd koel?

knophittekopieDe komende dagen loopt de temperatuur op. Dit weer vormt risico's voor hele jonge kinderen, ouderen en chronisch zieken. Wilt u weten hoe u het hoofd koel kunt houden?

Kijk dan op het onderdeel Hitte op deze site. Ook op de website van de GGD staan handige tips.

Warm weer, buiten eten en barbecueën

bbq75x75De temperaturen stijgen. Tijd weer om lekker buiten te eten of te barbecueën. Voedselinfecties liggen altijd op de loer, maar met warme dagen is het verstandig nog beter op te letten. Denk bijvoorbeeld aan vlees en salades; het is verstandig om deze gekoeld te bewaren. Verhit vlees en vis tot het goed gaar is en houd rauwe producten goed gescheiden van klaargemaakt voedsel.

Klik hier voor meer informatie over voedselinfecties op de website van de GGD

Lees meer...