Opleiden, trainen en oefenen

Introductie

OVDG kleinDe GHOR richt zich voornamelijk op het vakbekwaam houden van de operationele organisatie. De GHOR wil een gestructureerd, duidelijk en zichtbaar opleidingsaanbod neerzetten, waarmee ontwikkelen en opleiden voor operationele functionarissen GHOR met een rol binnen de crisisbeheersing op een laagdrempelige wijze beschikbaar is. Dit draagt bij aan tevreden duurzaam inzetbare professionele medewerkers die goed voorbereid zijn op hun functie binnen de crisisorganisatie en sluit aan op de gestelde kaders en regelgeving.

Het opleiden, trainen en oefenen van functionarissen is onderhevig aan een nieuwe werkelijkheid van digitalisering, drukke agenda’s en een sterk veranderende omgeving. Hierbij blijven we als  GHOR zoeken naar principes waarmee we de aansluiting kunnen blijven maken. Hierbij worden oude paradigma’s vervangen door nieuwe: van zenden naar volgen; van ondersteunen naar onderdeel vormen van; van coördineren naar verbinden; van overtuigen naar voeden.

Jaarkalender

De GHOR wil een gestructureerd, duidelijk en zichtbaar opleidingsaanbod neerzetten, waarmee ontwikkelen en opleiden voor operationele functionarissen GHOR met een rol binnen de crisisbeheersing op een laagdrempelige wijze beschikbaar is. Dit draagt bij aan tevreden duurzaam inzetbare professionele medewerkers die goed voorbereid zijn op hun functie binnen de crisisorganisatie en sluit aan op de gestelde kaders en regelgeving. Jaarlijks wordt er een OTO jaarplan opgesteld met een bijbehorende kalender met geplande OTO activiteiten. Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Productenboek

OTO piramide kleinDe vakbekwaamheidstrajecten voor de GHOR zijn modulair samengesteld en opgenomen in het productenboek OTO GHOR VNOG.

De modules zijn verdeeld in:

  • Algemene basiskennis GHOR- en functieopleidingen
  • Functie specifieke kennis- en vaardigheidstrainingen
  • Oefenen
  • Kennissessie (thematische kennis en/of vaardigheid)


Specifieke activiteiten kunnen gecombineerd worden tot één activiteit afhankelijk van landelijke ontwikkelingen of de ontwikkelingen of wensen in de planvorming. 

Lees meer...