Vaccineren met AstraZeneca gepauzeerd

vaccinatielocaties15-3-2021

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft op zondag 14 maart besloten dat het vaccin AstraZeneca tot en met 28 maart niet kan worden gebruikt. Dit besluit is op basis van nieuwe informatie van de Nederlandse Medicijnautoriteit CBG tot stand gekomen. Dit betekent dat de GGD’en per direct het gebruik van dit vaccin pauzeren. De voorzorgsmaatregel heeft geen gevolgen voor geplande vaccinaties met de vaccins van BioNTech/Pfizer of Moderna.

De GGD’en gebruikten AstraZeneca voor het vaccineren van de zorgmedewerkers in de langdurige zorg. Alle vaccinatieafspraken die tot en met 28 maart zijn gemaakt voor het AstraZeneca-vaccin worden telefonisch en per sms afgezegd. Ook is het voorlopig niet mogelijk om nieuwe vaccinatieafspraken voor AstraZeneca te maken.

Lees dit volledige bericht op de de website van GGD Noord- en OOst-Gelderland: Vaccineren met AstraZeneca gepauzeerd | GGD NOG

Meer informatie over dit besluit kunt u ook lezen op Rijksoverheid: coronavaccinatie.nl. Daar vindt u ook een lijst met veelgestelde vragen.