Coronavirus COVID-19 | Zorginstellingen

Het coronavirus leidt tot veel vragen, ook over de gevolgen voor zorginstellingen in Nederland. We werken samen om besmettingen te voorkomen en de gevolgen van het coronavirus te beperken. Dit doen we onder andere door effectief gebruik te maken van beschermingsmiddelen. Op deze pagina vinden medewerkers van zorginstellingen actuele informatie over de verspreiding en het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) in de regio Oost 3.

Meestgestelde vragen door zorginstellingen
Heb je als medewerker van een zorginstelling vragen over persoonlijke beschermingsmiddelen? We hebben de meestgestelde vragen hierover op een rijtje gezet. Staat jouw vraag hier niet bij? Geef dit dan door via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dit helpt ons om de meestgestelde vragen en antwoorden zo actueel mogelijk te houden.

Op de website van het RIVM vind je de landelijke informatie voor zorgprofessionals. Op de website van GGD IJsselland vind je meer regionale informatie voor zorgprofessionals.

Cure en care
Nederland is opgesplitst in twee sectoren, cure en care. De meestgestelde vragen zijn gericht op zorginstellingen in deze twee sectoren. De cure sector is de acute zorg, zoals ziekenhuizen, huisartsen, ambulancediensten en de GGD’en. De care sector bestaat uit de overige zorginstellingen, zoals gehandicaptenzorg, verpleeghuizen, verloskundigen, GGZ etc.