Aanvullende maatregelen onderwijs, horeca, sport

Vandaag, zondag 15-03-2020, heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. logo aangepast formaat
Scholen en kinderdagverblijven sluiten tot en met maandag 6 april. Datzelfde geldt voor eet- en drinkgelegenheden en sport- en fitnessclubs.

Minister Bruins (Medische Zorg) en minister Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media) lichtten de maatregelen (gebaseerd op advies van het RIVM) toe tijdens een persbijeenkomst. Je leest alle nieuwe maatregelen op de website van de Rijksoverheid

Voor de cruciale beroepsgroepen worden speciale maatregelen getroffen zodat zij kunnen blijven werken. Er is een overzicht gemaakt van cruciale beroepsgroepen tijdens de COVID-19 uitbraak. Sommige ouders of verzorgenden kunnen de komende periode op hun eigen school of opvang gebruik maken van de kinderopvangmogelijkheden, zodat zij zich kunnen inspannen om de samenleving draaiende te houden. Het gaat hier om beroepsgroepen die in de omstandigheden van COVID-19 vragen om continue bezetting.

Ook neemt het kabinet verschillende maatregelen om ondernemers die in de problemen dreigen te komen, te helpen. Meer informatie over de mogelijkheden kunnen ondernemers opvragen bij het adviesteam van de Kamer van Koophandel.

maatregelen nl