FacebookTwitterLinkedin

Steunpunt brandweer

poster Steunpunt page 002Sinds deze zomer (2016) is het Steunpunt Brandweer bereikbaar voor (oud-)brandweermensen en hun familieleden. Dit laagdrempelige, landelijk loket vormt een aanvulling op de bestaande collegiale ondersteuning op de werkvloer in de regio's en biedt aanvullende ondersteuning, advies en gespecialiseerde hulp bij psychosociale problemen.
Bij dit steunpunt krijg je op een laagdrempelige manier contact met een onafhankelijke professional. Dit contact is uiteraard vertrouwelijk.

Steunpunt Brandweer
Dit steunpunt is een loket voor (oud-)brandweermensen met psychosociale klachten. Ook kunnen familieleden, collega’s, leidinggevenden of collegiale ondersteuners daar met vragen terecht. Politie en defensie hebben inmiddels positieve ervaringen met een dergelijk landelijk loket. Net als voor politie en defensie bemensen maatschappelijk werkers van Stichting de Basis het steunpunt voor de brandweer. Het steunpunt biedt informatie, advies en kortdurende hulpverlening.

Bereikbaarheid Steunpunt
Je kunt het landelijk steunpunt zeven dagen per week tussen 08.00 - 24.00 uur bereiken via telefoonnummer: 0800-1288. Mailen kan ook: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je kunt het een en ander lezen over collegiale nazorg en het Steunpunt Brandweer op de website