FacebookTwitterLinkedin

Nazorg personeel

Protocol agressie en geweld

bot1Medewerkers met een publieke taak, zoals onze hulpverleners, vervullen in de maatschappij een belangrijke rol. Bij de uitvoering van hun functie worden zij echter steeds vaker geconfronteerd met agressie en geweld. De publieke opinie en de politiek vinden het onacceptabel dat er tegen hulpverleners agressief en/of gewelddadig wordt gehandeld en eisen een harde aanpak.

Lees meer...

Blauwdruk Nazorg VNOG

In de Blauwdruk Traumanazorg VNOG is de organisatie van traumanazorg verder uitgewerkt, inclusief de benodigde opleidingen en trainingen.

pdfBlauwdruk Traumanazorg

BOT en RC BOT

Binnen de VNOG hebben we een goed werkend systeem voor traumanazorg, dat stoelt op de pijlers van Bedrijfsopvangteams(BOT) in clusters, van ketenpartners van de GHOR en een regionaal coördinatieteam (het RC BOT). Dit is vastgelegd in de regionale regeling TraumaNazorg.

Lees meer...

RCBOT leden

Het Regionaal Coördinatie- en BedrijfsOpvangTeam (RCBOT) bestaat uit de navolgende leden (inclusief contactgegevens).

Lees meer...

Enerverend vak

Het hulpverleningswerk is dynamisch en risicovol. Bij incidentbestrijding kan je te maken krijgen met schokkende gebeurtenissen. Natuurlijk ben je geoefend om onder moeilijke omstandigheden professioneel en adequaat op te treden. Daarbij hoort het omgaan met heftige emoties. 

Lees meer...

Nazorg beertjes en kleur- en knutselboek

De nazorgberen kun je via e-mail bestellen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Het kleur-en-knutselboek kun je downloaden en vervolgens uitprinten.

Links en downloads

Handige links en downloads omtrent TraumaNazorg.

Lees meer...