FacebookTwitterLinkedin

Social media

Introductie

social media vSocial media, ook binnen de VNOG zijn ze niet meer weg te denken. Veelal gebruiken we deze voor communicatie met de inwoners van onze regio. Ook de meeste brandweerposten in de regio hebben een Facebook- of Instagrampagina of Twitter account. Op deze pagina's bieden we collega’s een handreiking door ze ‘tips & tricks’ aan te bieden.

Er wordt nu veelal gesproken over Facebook en Instagram omdat dit de meest gebruikte middelen zijn binnen de korpsen. Uiteraard vallen hier alle social media onder zoals Twitter, Youtube, Flickr en Pinterest. Maar ook platforms waar men met elkaar in discussie kan zoals Hulpverleningsforum.nl en het twitteraccount HVincidentNL.

Lees meer...

Richtlijnen en Tips & tricks

lettertipsHier vind je handige informatie en voorbeelden hoe je de Facebook-, Instagram of Twitterpagina van jouw korps zo handig en verstandig mogelijk kunt inzetten.

pdfRichtlijnen en Tips & tricks

Documenten / downloads

2021154 origHier vind je documenten over de social media richtlijnen voor brandweerposten binnen de VNOG. Het BMT is akkoord gegaan met de richtlijnen social media binnen de VNOG.

Lees meer...

Meer informatie / vragen?

Voor meer informatie over het gebruik van social media door brandweerkorpsen kun je contact opnemen met de afdeling Communicatie. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.