FacebookTwitterLinkedin

Jan van der Heijdenprijs voor RAM

RAM gewonnenDe Risico Analyse Monitor (RAM) heeft tijdens het jaarlijkse Brandweercongres begin oktober de meeste stemmen van het publiek gekregen en is hiermee de winnaar van de Jan van der Heijdenprijs 2016!

RAM gewonnen 2De RAM

De RAM is één van de onderdelen van de complete Module Risicobenadering die ontwikkeld is door de werkgroep ‘veiligheid in de zorg' van de VNOG. De module bestaat uit een aantal submodules die de risicobeheerser naar eigen inzicht kan gebruiken om samen met de klant het brandrisico in te schatten van een willekeurig gebouw. De informatie die uit zo'n submodule voortkomt, wordt gedeeld met de gebruiker van het gebouw, maar ook met de repressieve dienst van de brandweer. De RAM is één van de middelen die bijdraagt aan een uitgebreide risicoanalyse. De risicobeheerser vult de RAM samen in met de gebruiker van een gebouw en helpt onder meer te analyseren op bouwkundige, installatietechnische en organisatorische aspecten.

Door de RAM samen in te vullen, wordt er veel informatie in kaart gebracht én gedeeld. Zowel de risicobeheerser en de gebruiker van het gebouw krijgen in beeld wat de risico's met betrekking tot brand in een gebouw zijn, maar er komt ook nuttige informatie boven tafel voor de repressieve dienst. Bijvoorbeeld informatie omtrent de gebouw- en mensenkenmerken. Deze gegevens kunnen voor de repressieve dienst essentieel zijn om een brand in het desbetreffende gebouw te bestrijden.

Filmpje

Van de genomineerden is een promotiefilmpje gemaakt. Hieronder het filmpje dat voor de RAM is gemaakt.