FacebookTwitterLinkedin

Samenwerking zelfredzaamheid

2016 0830zelfredzaamheid0023 siteOp 30 augustus heeft burgemeester Wiggers, burgemeester van Hattem, de aftrap gegeven van een nieuw project om de zelfredzaamheid van de inwoners van Hattem te vergroten. Het Rode Kruis Hattem-Wapenveld gaat in samenwerking met de brandweer, politie, gemeente Hattem, Stichting Welzijn Hattem en MEE nieuwe vrijwilligers opleiden die op professionele wijze ‘woningchecks’ kunnen uitvoeren en daarnaast tips en ondersteuning geven om zelfredzaamheid van de bewoner(s) te vergroten.

Eind 2015 hebben Veiligheidsregio Noord- en Oost- Gelderland, cluster Veluwe Noord en het Rode Kruis een pilot gedraaid om samen huisbezoeken af te leggen met als doel de zelfredzaamheid, waaronder de brandveiligheid en inbraakpreventie, te bekijken en daar waar nodig over te adviseren. Omdat deze pilot een succes is geweest is besloten deze huisbezoeken breder aan te bieden in Hattem/Wapenveld.

Het Rode Kruis en de Brandweer gaan een nieuwe groep vrijwilligers te werven die een gedegen training krijgen om voldoende toegerust deze huisbezoeken af te gaan leggen. Deze groep valt in eerste instantie onder het Rode Kruis, maar zal worden begeleid door zowel het Rode Kruis als de Brandweer.