FacebookTwitterLinkedin

Update: Vervanging hard- en software

Hard en softwareHet project voor de vervanging van de hard- en software in de brandweervoertuigen is al een heel eind gevorderd.  Door de verdeling in verschillende percelen zijn voor de nodige materialen verschillende inkooptrajecten gevolgd. Deze percelen zijn: navigatie systemen, pc-hardware/tablets en de inbouw van de componenten.

Per perceel is de huidige stand van zaken als volgt:

Navigatiesystemen

Deze aanbesteding is helaas stopgezet. De reden hiervoor is dat wij pas in de tweede inlichtingenronde constateerden dat er een fout in onze lijst van eisen zat. Het inkoopproces zal zeer binnenkort weer worden opgestart. Navigatie wordt als het meest belangrijke onderdeel beschouwd. Om de meest stabiele verbindingen (GPS/internet) te realiseren is er voor gekozen om in de nieuwe voertuigconfiguratie de navigatie als apart systeem in te bouwen.

Hardware

De aanbesteding van hardware is afgerond. Het perceel is begin juli definitief gegund. Er worden in de tankautospuiten twee tablets ingebouwd. Dat betekent dat er geen los ‘neven’ scherm meer achterin is geplaatst, maar een onafhankelijke tablet. Beide tablets kunnen tegelijkertijd en onafhankelijk van elkaar gebruikt worden. We gaan de komende jaren werken met tablets van Fujitsu, type Stylistic met  Windows 10 besturingssysteem. Op deze tablet worden CCSM, LCMS en Crash Recovery geïnstalleerd.  Door deze regionale aanpak navigeren vanaf komend voorjaar alle voertuigen met dezelfde apparatuur. Daarnaast beschikken straks alle tankautospuiten over dezelfde software. Standaard komen op alle tankautospuiten het Crash Recovery System, Command & Control System en de ARO / ORO kaarten.

Inbouw

Het inbouwen van de onderdelen is inmiddels voorlopig gegund. De stand still periode van deze voorlopige gunning verloopt half juli. Na deze periode kunnen we vertellen welke partij deze klus voor ons gaat uitvoeren. De concept planning bij dit inbouwtraject loopt vanaf eind augustus 2016 tot eind april 2017. In dit half jaar zullen circa 165 voertuigen worden voorzien van de nieuwe apparatuur. Om de oefening en instructie met LCMS vanaf november 2016 mogelijk te maken, worden als e natuurbrandbestrijdingsvoertuige