FacebookTwitterLinkedin

Acties FLO overgangsrecht

De brandweerkamer en de bonden spreken vanaf vorig jaar over de herziening van het FLO-overgangsrecht. Dit is de laatste weken en dagen veel in het nieuws geweest. De onderhandelingen, die op landelijk  niveau worden gevoerd, hebben tot nu toe nog niet tot een akkoord geleid.

In onze regio zijn er twee brandweerposten waarvoor geldt dat de uitkomst van deze onderhandelingen invloed heeft op (een deel van) de brandweermensen, nameijk post Zuid en post Centrum in Apeldoorn (Saba en de Vosselmanstraat).. Eventuele acties worden alleen uitgevoerd door brandweerpersoneel dat op deze posten werkzaam is.

In het landelijke nieuws wordt gemeld dat een aantal regio's alleen nog bij spoedmeldingen (prio 1 meldingen) uitrukken. Dit is in onze regio niet het geval, er wordt gewoon uitgerukt zoals altijd. De bovengenoemde posten blijven de brandweerzorg verlenen op de manier zoals zij dit nu ook doen. De acties die zij gaan uitvoeren zullen publieksvriendelijk zijn, en beinvloeden de repressieve paraatheid niet. De brandweerzorg en de veiligheid van de burgers blijft zoals altijd gewaarborgd.

 

Op de website van de VNG is informatie te vinden vanuit de Brandweerkamer

Op de website van o.a. de FNV is informatie vanuit de bonden te vinden.