FacebookTwitterLinkedin

Stem op de RAM !

RAM SiteMet de RAM gaan we voor de Jan van der Heydenprijs! De RAM is één van de onderdelen van de complete Module Risicobenadering die ontwikkeld is door de werkgroep ‘veiligheid in de zorg' van de VNOG. De module bestaat uit een aantal submodules die de risicobeheerser naar eigen inzicht kan gebruiken om samen met de klant het brandrisico in te schatten van een willekeurig gebouw. De informatie die uit zo'n submodule voortkomt, wordt gedeeld met de gebruiker van het gebouw, maar ook met de repressieve dienst van de brandweer. De RAM is één van de middelen die bijdraagt aan een uitgebreide risicoanalyse. De risicobeheerser vult de RAM samen in met de gebruiker van een gebouw en helpt onder meer te analyseren op bouwkundige, installatietechnische en organisatorische aspecten.

Door de RAM samen in te vullen, wordt er veel informatie in kaart gebracht én gedeeld. Zowel de risicobeheerser en de gebruiker van het gebouw krijgen in beeld wat de risico's met betrekking tot brand in een gebouw zijn, maar er komt ook nuttige informatie boven tafel voor de repressieve dienst. Bijvoorbeeld informatie omtrent de gebouw- en mensenkenmerken. Deze gegevens kunnen voor de repressieve dienst essentieel zijn om een brand in het desbetreffende gebouw te bestrijden.

Stemmen
Alle inzendingen zijn inmiddels beoordeeld door de regiegroep Innovatie Moed en een vakjury, bestaande uit leden van de diverse netwerken en vakgroepen van Brandweer Nederland. Nu is het de beurt aan het hele brandweerveld om mede te beoordelen wie de genomineerden voor de Jan van der Heydenprijs 2016 uiteindelijk worden.
Tijdens het jaarlijkse congres van Brandweer Nederland, op vrijdag 7 oktober, zal de uiteindelijke winnaar van de Jan van der Heydenprijs 2016 door de aanwezigen in de zaal worden gekozen.
Deze stemronde loopt tot 31 juli 2016. Stemmen kan via deze link: http://www.brandweernederland.nl/wat_doen_we/thema-lerende/jan-heyden/breng-stem-!-2016/