FacebookTwitterLinkedin

Update inbouw brandweervoertuigen

toughbook 3klNadat in februari het eerste nieuwsbericht in de Focus verscheen over de vervanging van de MDT’s in de voertuigen is er al weer veel gedaan. Onder begeleiding van onze externe inkoopadviseur van het NIC  zijn de eerste procedures in gang gezet. Er is voor gekozen om verschillende inkoopprocedures te hanteren voor de verschillende producten. De procedure voor de inbouw van alle apparatuur in ongeveer 165 brandweervoertuigen in onze gehele regio is als eerste gestart. Daarnaast is ook de aankoop voor de tablet computers in gang gezet.

Navigatie wordt als meest belangrijke onderdeel beschouwd. In de nieuwe voertuigconfiguratie is gekozen om de navigatie als apart systeem in te bouwen. Er is voor vaste inbouw voor dit onderdeel gekozen, omdat op deze manier de meest stabiele verbindingen (GPS/internet) worden gerealiseerd.

Alle onderdelen  worden openbaar (Europees) aanbesteed. Dit betekent dat ook andere leveranciers dan onze huidige, hard- en software aan kunnen bieden.  Als gevolg hiervan kan het zijn dat we mogelijk met andere hard- en/of software gaan werken dan we gewend zijn. Opleiding en oefening wordt onderdeel van de implementatie.

Op basis van de voorlopige planning worden vanaf september als eerste de natuurbrandbestrijdingsvoertuigen  omgebouwd. Om zo de oefening en instructie met LCMS vanaf november 2016 mogelijk te maken.