FacebookTwitterLinkedin

Tweede PPMO-baan in de steigers

MV op PPMObaanOok Michiel Verlinden, kwartiermaker Incidentbestrijding, heeft inmiddels de PPMO-baan in Ruurlo getest en goed bevonden. Hij trof daar Henk Stevens, een senior vrijwilliger uit Wehl. Hun verslag staat hieronder. Maar deze week is ook bekend geworden dat we groen licht hebben voor het inrichten van de – geplande – tweede baan. Die komt op de sporthal van het Artillerie Schietkamp (ASK) in ’t Harde. Je hebt nu dus de keus uit twee lokaties. Je keuring hangt er nog niet van af, maar grijp die kans om kennis te maken met de baan en te ervaren of je er klaar voor bent. Hoe gaat het aanmelden ook alweer?

  • Geef je op per: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
  • Noem je naam, geboortedatum en post 
  • Geef aan op welke baan je getest wilt worden: Ruurlo of ASK 
  • Geef aan op welke datum en tijd je kunt: dins-, woens- of donderdag, en kies een tijd: 19:00; 19:30, 20:00, 20:30; 21:00 of 21:30 uur. Geef meerdere data/tijden  aan dan krijg je z.s.m. een definitieve uitnodiging met nog wat extra informatie.

Let op! Inschrijven voor ASK kan vanaf nu, maar daar gaan we pas vanaf 1 maart van start.

Het verhaal van Michiel Verlinden: “Gelukkig wordt in onze regio ook PPMO voortvarend ingevoerd. Alle posten kunnen test draaien op de baan in Ruurlo en de baan op het ASK wordt vanaf volgende week opgebouwd. Daarom toog ik dinsdagavond naar Ruurlo, want als alle repressief medewerkers deze baan afleggen, dan moet de kwartiermaker Incidentbestrijding dat ook doen! Bij het aanrijden was meteen duidelijk bij welk gebouw ik moest zijn. Ik werd hartelijk ontvangen en kreeg allereerst uitleg over de baan. Er was een groep enthousiaste testleiders aanwezig die je begeleiden. Insteek van de begeleiders is om mee te kijken of er onderdelen zijn waar je misschien minder sterk in bent en daarbij jou een trainingsadvies kunnen geven hoe je je op dat onderdeel kunt versterken. Het was een leuke ervaring om de baan af te leggen, en ik ervoer het als een mooie test die allerlei onderdelen bevat die ook voorkomen in het repressief optreden. Maar het belangrijkste was voor mij op die avond dat ik daar Henk Stevens trof. Een enthousiaste vrijwilliger van de post Wehl. Op zich niet bijzonder maar Henk is 60-plusser en deed ‘gewoon’ ook de hele baan. Ik was daarvan diep onder de indruk en ik vind dat Henk daarmee een voorbeeld heeft gesteld voor alle andere repressief medewerkers. Henk, top gedaan!”

Natuurlijk belden we ook even met Henk Stevens. Die is razend enthousiast over de baan: “Schitterende locatie, goede douches en prima begeleiding! Het lijkt op het echte werk, én je kunt een eventuele blessure, bijvoorbeeld aan je schouder, niet wegmoffelen. In principe moet iedereen de baan met succes kunnen doorlopen.” En tussen de regels door daagde hij ook een andere kwartiermaker uit: Harriët Tomassen ….