FacebookTwitterLinkedin

Belevingswoning in kerstsfeer

De brandgevaarlijke kant van kerstBelevingswoning in kerst site

Benieuwd hoe u uw woning brandveilig kunt versieren?! Kom dan naar de belevingswoning! Het is december, de ‘feestmaand’ is weer begonnen! Wellicht bent u ook al bezig met de voorbereidingen voor de feestdagen.

Een belevingswoning wordt gebruikt in het kader van ‘Brandveilig Leven’ om de brandveiligheid en het risicobewustzijn bij burgers te vergroten. In eerste instantie was besloten de belevingswoning te sluiten in de tweede week van december. Maar vanwege grote belangstelling kunt u ook in het nieuwe jaar een bezoekje aan de woning brengen. In deze woning brengt de brandweer huis- tuin- en keukenrisico’s in de woonomgeving in beeld. Speciaal voor de feestdagen is de woning in kerstsfeer gebracht, zodat de bezoeker thuis tijdens de feestdagen brandgevaarlijke situaties kan herkennen en voorkomen.

Woningcorporatie Plavei uit Didam (voorheen Laris) ondersteunt dit initiatief door deze woning, zolang deze leeg staat, aan de brandweer beschikbaar te stellen.

Elke maandagavond van 19:00 tot 21:00 uur én vrijdagochtend van 09:00 tot 12:00 uur staan brandweermensen klaar om vragen te beantwoorden en kunnen belangstellenden brandveiligheid ‘beleven’. In de kerstvakantie is de woning open op maandagavond 21 december en maandagavond 28 december.

Aanmelden is niet nodig, u bent op de eerder genoemde tijden van harte welkom op Heulakkerstraat 4 in Didam.

Buiten deze openingstijden zijn groepen op afspraak mogelijk. Neem hiervoor contact op met Brandweer Achterhoek West op telefoonnummer 055 548 3636