FacebookTwitterLinkedin

Nieuwe website VNOG live!

IMG 0554De nieuwe website/intranet van de VNOG is live! Medewerkers van de VNOG die binnen Citrix werken krijgen in het vervolg het intranet gepresenteerd bij het opstarten van de computer. Ook voor de vrijwilligers is het intranet een stuk toegankelijker geworden omdat bijna alle informatie openbaar staat. Alleen in een enkel geval (bv een bericht van P&O) hoeft er nog ingelogd te worden. Zie de informatie hieronder hoe je dit als vrijwilliger zo toegankelijk mogelijk kunt instellen.

De clusters, afdelingen etc zijn zelf verantwoordelijk zijn voor hun informatie op de website/intranet. Zie je dus iets wat bv niet klopt, neem dan contact op met de redacteur van jouw cluster of afdeling, en als je niet weet wie dit is dan mag je het secretariaat van jouw afdeling benaderen dan zorgen zij dat jouw bericht bij de juiste collega komt.

Eenmalig inloggen voor medewerkers

Als je in het vervolg binnen Citrix je computer op start verschijnt automatisch de website van de VNOG op het scherm. Om op het intranet te komen dien je eenmalig in te loggen. Hoe doe je dit?

Cluster- en concernmedewerkers
Als op 2 november de nieuwe site live gaat moeten collega’s (cluster- en concernmedewerkers) nog eenmalig inloggen zodat het systeem de gebruikersnaam en het wachtwoord kan onthouden. Dit eenmalige proces bestaat uit 3 stappen:

1 Log zoals normaal in op Citrix en www.vnog.nl start automatisch op. Ga eenmalig naar de inlogpagina (rechts bovenin)

1

2 Voer je gebruikersnaam en wachtwoord in, klik op ‘onthoud mij’ (ERG BELANGRIJK!!). 

2

Ben je je gebruikersnaam en/of wachtwoord vergeten, kies dan voor ‘Gebruikersnaam/wachtwoord verloren?’

inlog vergeten


3 Kies vervolgens ‘ja’ als de vraag ‘Wilt u dat Internet Explorer/Mozilla Firefox/Google Chrome het wachtwoord onthoud?’

4


4 Je ziet vervolgens dat je bent ingelogd op het intranet doordat je in het hoofdmenu ook 'HRM' ziet staan.

3


Vrijwilligers

Voor de vrijwilligers en externen met toegang tot vnog.nl kunnen we dit automatisch inloggen niet regelen. Deze groep (de niet-citrix-verbonden-devices) kunnen het automatisch inloggen zoals gebruikelijk aanzetten via de ‘remember me’ optie op de website en/of via ‘de wachtwoord onthouden’ functie van hun browser. Natuurlijk alleen te gebruiken op niet-openbare computers. De cookie instelling op de eigen pc/tablet moet hierbij niet te ‘streng’ zijn ingesteld. 

Voor vragen over informatie op de redactiepagina's, neem hiervoor contact op met de redacteur van jouw afdeling/cluster of, indien je niet weet wie jullie redacteur is met het secretariaat van jouw afdeling.
Heb je algemene vragen over de nieuwe website, neem dan contact op met Robert Spijkerman: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuw op vnog.nl

Naast een nieuwe layout is er het nodige veranderd aan de inhoud van vnog.nl:

  • Het nieuws van concern, afdelingen en vacatures staat allemaal centraal op de homepage bij Nieuws. Klik je op een nieuwsbericht dan krijg je aan de rechterzijde andere nieuwsberichten die je ook zouden kunnen interesseren
  • Op de homepage staan diverse banners en de rubriek Uitgelicht waar we actuele thema’s kunnen presenteren (ideeën hiervoor, neem contact op met Robert Spijkerman)
  • Nieuwsberichten en pagina’s kunnen gedeeld worden via Facebook, Twitter of LinkedIn (geldt bv niet voor HRM-pagina’s)
  • Veel geraadpleegde informatie zoals Contactgegevens staat prominenter op de site
  • HRM heeft een eigen centrale pagina gekregen waar je alle informatie kunt vinden over personeelsaangelegenheden
  • De website is responsive, dat betekent dat je de pagina’s op je smartphone en tablet optimaal kunt bekijken