FacebookTwitterLinkedin

Ook VNOG voert actie tegen koolmonoxidevergiftiging

geiser 2De week van 1 t/m 8 februari is de landelijke campagneweek over de gevaren van koolmonoxide (CO). Deze campagne is een initiatief van de Brandwondenstichting, Brandweer Nederland en GGD Kennemerland. De aanleiding voor deze campagne is de vraag van een vader die zijn dochtertje verloor door CO-vergiftiging. Deze vader vroeg de Brandwondenstichting of er een landelijk initiatief bestaat om de gevaren van CO onder de aandacht te brengen bij burgers. De Brandwondenstichting inventariseerde en vond niets. Tijd voor actie…

 

 Knipsel intern

 

Het doel van de campagne is om burgers te informeren over de gevaren van koolmonoxide en zo de bewustwording te vergroten. Daarnaast krijgen burgers handelingsperspectieven aangereikt. Want wat moet je eigenlijk doen bij koolmonoxidevergiftiging?

Online test
Via heel veel kanalen worden burgers geconfronteerd met de gevaren van koolmonoxidevergiftiging. Men wordt doorverwezen naar de online test op internet. Daar kan men nagaan hoe groot het risico is op koolmonoxidevergiftiging. Wil je de test zelf ook invullen? Ga dan naar http://koolmonoxide.brandweer.nl/.

Medewerking VNOG
De VNOG sluit zich ook aan bij de campagne. De regionale pers wordt ingezet om onze boodschap te verspreiden en via social media en onze websites wordt de burger geïnformeerd en geactiveerd om de test in te vullen.

‘Social media-bom’
Aanstaande maandag, tijdens de maandelijkse sirentest om 12.00 uur, vindt de lancering van de campagne plaats. Brandweer Nederland stuurt dan één grote ‘social media-bom’ de wereld in. De bom is een verzameling van Twitter- en Facebookberichten van allerlei instanties en organisaties. Ook de VNOG heeft al berichten klaargezet die maandag mee worden verzonden. De boodschap over CO kan Nederland dus niet ontgaan volgende week!

Knipsel intern 2