FacebookTwitterLinkedin

Digitale toegankelijkheid en de toegankelijkheidsverklaring

evaluatieWebsites en apps moeten zó ontworpen zijn dat iedereen ze kan gebruiken. Dat noemen we digitale toegankelijkheid. Projectteamleden van de VNOG zijn hiermee bezig. In een toegankelijkheidsverklaring geven ze weer in hoeverre onze site digitaal toegankelijk is. Onze site moet ook digitaal toegankelijker worden. Daarom moeten we voor 23 september 2020 een toegankelijkheidsverklaring invullen en publiceren. In Nederland zijn er ongeveer 4.5 miljoen mensen met een beperking. Zij moeten meer moeite doen websites en online tools te gebruiken.

Onderbouwing bij de toegankelijkheidsverklaring
Collega’s van het projectteam onderzoeken in hoeverre onze site al toegankelijk is. En wat wij gaan doen om de site op dat punt te verbeteren. Dat is input voor de toegankelijkheidsverklaring. Je moet ook aantonen dat wat je in de verklaring aangeeft, dat je daar bewijs voor hebt. Dat kan middels onderzoek.

Vervolgstap: alle applicaties van de VNOG zijn digitaal toegankelijk
Na de 1e deadline dit jaar volgt een tweede stap. Alle mobiele applicaties van de VNOG moeten voldoen aan de richtlijnen. Denk dan aan ons intranet, alle cloudapps, digitale nieuwsbrieven en pdf bestanden op onze site. Deze tools moeten op 23 juni 2021 digitaal toegankelijk zijn.
Wil je meer weten, kijk dan op www.digitoegankelijk.nl