FacebookTwitterLinkedin

Bijna 25.000 kilometer aan bijzondere ritten

Onze collega’s van Vakbekwaamheid hebben de afgelopen maanden veel zorgverleners en coronapatiënten geholpen. Ze hebben handschoentjes, maskers, brillen, bijzondere ritten1
spatschermen, schorten, overalls, alcohol en testmonsters vervoerd. Bijna 25.000 kilometer aan bijzondere ritten hebben zij erop zitten.

“Ik ben vooral trots op de chauffeurs. Zij hebben geheel belangeloos een flinke periode in een rooster gewerkt en veel lange ritten gemaakt,” vertelt collega Mark Oost, medewerker Vakbekwaamheid. “ Daar waar het niet lukte een contactpersoon op het afleveradres te vinden, bleven de chauffeurs zoeken naar mogelijkheden om het af te leveren. Dit was soms een aardige uitdaging. Vooral omdat iedereen zich bewust was van de noodzaak van deze spullen voor de gebruikers.”

 

Van ritten naar ziekenhuizen tot bij de coronapatiënten thuis

Onze collega’s hebben spullen zijn vervoerd naar zorgverleners. Zo zorgden zij ervoor dat het zorgpersoneel voldoende persoonlijke beschermingsmiddelen had om hun werk te blijven doen.

De spullen gingen naar ziekenhuizen en enkele zorginstellingen. Daarnaast hebben ze ook spullen bezorgd bij kleinere organisaties, mantelzorgers en zelfs bij coronapatiënten thuis. Soms was er zelfs sprake van een spoedrit. “Er is sprake van spoed als iemand in een zorginstelling besmet blijkt te zijn en als deze instelling daar geen beschermende middelen voor heeft. Die spullen vroegen ze dan met spoed aan. De mensen zaten daar echt op te wachten,” legt collega Mark Oost uit. We hebben voor zover ik weet aan alle spoedverzoeken gehoor gegeven. Ook al betekende dat dat een chauffeur opnieuw moest gaan rijden.”

Vervoer van testmonsters

Voor de corona teststraten van de GGD hebben de collega’s de testmonsters vervoerd. Dit zijn de speekselmonsters die in de teststraten zijn afgenomen. Deze zijn  van de teststraten Vaassen, Harderwijk en Zelhem vervoerd naar het laboratorium in Apeldoorn. Ook werden daar de nieuwe testkitjes opgehaald voor de teststraten.

Aan het dankbare werk komt een eind

De chauffeurs hebben me vaker verteld dat de ontvangers blij waren,”alsdus Mark. ” Vooral bij de kleinere instellingen en particulieren werden onze leveringen hartelijk ontvangen. Het vervoer is tot nu toe bijna gestopt. M&L koeriers pakken de taken die nu nog sporadisch langskomen op.”

De bijzondere ritten in cijfers:

  • We zijn het rijden voor de GHOR gestart op 1 maart en de laatste GHOR rit was op 28 mei
  • In West zijn voor de GHOR 53 ritten verzorgd, in Oost 45
  • In totaal zijn er in Oost en West voor de GHOR 26 spoedritten uitgevoerd.
  • We hebben 351 keer persoonlijke beschermingsmiddelen op een adres bezorgd.
  • Voor sommige bestellingen hadden we meer busjes nodig, andere bestellingen waren heel klein.
  • Met de GHOR ritten zijn we naar schatting 250 uur bezig geweest.
  • Met de monsterritten zijn we ongeveer 380 uur bezig geweest.
  • Voor de GHOR hebben we zo’n 10.000 km gereden.
  • Voor de monsterritten zijn we zo’n 14.500 km op pad geweest.

 

bijzondere ritten2