FacebookTwitterLinkedin

VNOG gaat over naar 'Werkplek 365'

screenshot nieuwe digitale werkplek aangepast formaatEind dit jaar krijgt iedereen met een VNOG-account een nieuwe digitale werkplek: ‘Werkplek 365’. Onderdeel van deze digitale werkplek zijn Microsoft Teams en OneDrive. Het voordeel is dat je dan altijd en overal toegang tot je werkplek hebt op alle (mobiele) apparaten.

Wat gaat er gebeuren?
We nemen afscheid van Citrix, F-schijf en G-schijf en gaan werken met Microsoft 365, SharePoint en OneDrive. Ook gaan we gebruik maken van Microsoft Teams. De aankomende maanden krijg je meer informatie hierover.

Wanneer speelt het?
De collega’s van het project ‘Werkplek 365’ zijn al druk bezig met alle voorbereidingen. In de periode oktober/november krijg je een opleidingsmoment met uitgebreide toelichting op de nieuwe digitale werkplek en wat dit voor jou betekent. En er volgt een moment waarop jouw laptop bijgewerkt wordt, zodat deze gereed is voor de nieuwe digitale werkplek. Daarnaast zijn er 28 collega’s (ambassadeurs) die graag met je meedenken als je straks in de praktijk ergens tegenaan loopt. Deze collega’s zijn jouw eerstelijns vraagbaak.

Waarom gaan we met andere systemen werken?
We gaan van Citrix naar ‘Werkplek 365’, je hebt dan altijd en overal toegang tot je werkplek op alle (mobiele) apparaten.  Bij de technische wijzigingen hoort straks ook een andere manier van werken: procesgestuurd werken. Waar je gewend was aan een F-schijf waar het team toegang toe had, zal er straks per project/aandachtsgebied een team aangemaakt worden waar alle bestanden en gesprekken plaatsvinden. Je werkt dus online makkelijker samen met collega’s van allerlei teams.