FacebookTwitterLinkedin

Advies ontwikkeling organisatie en medewerkers

kerstOp 3 december jl. ontving de ondernemingsraad (OR) de vraag om te adviseren over de verdere ontwikkeling van de organisatie en haar medewerkers. De kaders hiervoor zijn opgenomen in drie documenten, die op het intranet staan.

Onderwerpen OR-vergadering
In zijn vergadering – op 11 december a.s. – bespreekt de OR de drie nieuwe documenten voor de eerste keer. Na dit agendapunt staat hij stil bij de manier waarop de ontwikkelgesprekken met de afdelingshoofden en teamleiders worden uitgevoerd. Met de OR is afgesproken dat deze gesprekken ‘model’ staan voor de gesprekken met iedereen. Daarom geeft de bestuurder de OR volop de gelegenheid de uitvoering van deze gesprekken te volgen. 

 

De nieuwjaarwisseling staat voor de deur. Helaas gaat dit af en toe gepaard met agressie en geweld tegen hulpverleners. Onlangs riep de Minister van Justitie en Veiligheid op om hier in alle gevallen aangifte van te doen. De VNOG heeft inmiddels haar beleid aangepast om agressie en geweld tegen te gaan. De OR is gevraagd hier mee in te stemmen.Na de bespreking van de veranderingen in het protocol ‘agressie en geweld’ werkt de OR verder aan de verdieping van de coalitie tussen hem en zijn bestuurder (Diemer Kransen). Het is de bedoeling dat elk kwartaal de voortgang van de ontwikkeling van de VNOG wordt besproken. Zo nu en dan wordt hier ook de voorzitter van de veiligheidsregio voor uitgenodigd. In andere gevallen wordt de werknemersdelegatie van het georganiseerd overleg  gevraagd aan te schuiven.

Ook staat de OR stil bij zijn eigen beslommeringen. Zo moet in 2020 algemene verkiezingen worden georganiseerd, komt er een bijzondere ondernemingsraad voor de nieuwe meldkamer, moet het reglement onder de loep worden genomen en de faciliteitenregeling worden gemoderniseerd. Dit alles leidt tot de vraag of de medezeggenschap na 2020 blijft georganiseer zoals deze nu is. Van belang daarbij is om aansluiting te houden bij de (ontwikkelingen in) de lijn organisatie. Wendbaarheid en weerbaarheid zijn een rode draad door deze discussie.

Agenda
De agenda ontvang je door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.;

Reageren
Stuur je reactie op een van de onderwerpen die de OR bespreekt naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hier kun je ook een bericht achterlaten als je teruggebeld wilt worden.   

Tot slot
De leden van de ondernemingsraad wensen jullie allemaal gelukkige kerstdagen en een fijne nieuwjaarwisseling toe.