FacebookTwitterLinkedin

Webarchief VNOG beschikbaar

webarchiefVanaf 17 oktober van dit jaar wordt onze website dagelijks gekopieerd naar Archiefweb. Dat betekent dat je tot aan die datum terug kunt kijken wat er op een bepaalde dag op de site stond. Het geldt alleen voor het openbare deel van de site, dus niet voor de artikelen waarvoor je ingelogd moet zijn. De link naar het archief vind je onderaan de homepage van www.vnog.nl onder 'Webarchief'.

Hoe werkt het?
• Klik helemaal onderaan de homepage van de website www.vnog.nl  op Webarchief.
• Klik links op het scherm in de kalender op de datum waarop je wilt zoeken,
  of
• Doorzoek de site op onderwerp via de zoekbalk onder de kalender.

Let op! Op het scherm dat je te zien krijgt, kun je niet inloggen. Achter dit scherm zit geen systeem meer. Je navigeert door het archief via de kalender of de zoekbalk.

Waarom een webarchief?
Informatie van de overheid moet goed vindbaar zijn. Dat geldt voor zowel actuele als oudere informatie. Oude informatie kan immers belangrijk zijn voor de Nederlandse geschiedenis of cultuur. Ook kunnen burgers en bedrijven rechten ontlenen aan de informatie op een overheidswebsite. In een rechtszaak bijvoorbeeld kan informatie van een overheidswebsite als bewijsmiddel worden ingezet. Maar ook voor onze eigen medewerkers is het handig om terug te kunnen zoeken wat we eerder gepubliceeerd hebben. Daarom worden oude pagina's van onze site bewaard.