FacebookTwitterLinkedin

Winnaars 'aankleedwedstrijd' brandweer Twello

Winnaars aankleedwedstrijd 2019vDe drie prijswinnaars van de Grote Aankleedwedstrijd van Brandweer Twello op het Klompenfeest hebben zaterdag 21 september hun prijs in ontvangst genomen op de brandweerkazerne. De winnaars hadden de drie snelste tijden behaald met het aantrekken van een volledig brandweerpak.
De wedstrijd was een onderdeel van een wervingcampagne van brandweer Twello. Het korps Twello zoekt nieuwe collega’s en presenteerden zich op het Klompenfeest met een stand op de hoek nabij de Blokker. In de stand konden geïnteresseerden meer informatie krijgen over het brandweervak, maar ook met een VR-bril een virtuele presentatie bekijken, informatie krijgen over brandveilig wonen en dus ook meedoen aan de aankleedwedstrijd.

Bezoek kazerne
De drie prijswinnaar, Liam Havenaar (7) uit Deventer, Robin Rensen uit Twello en Harrold Dengerink uit Apeldoorn, hebben meegedaan aan de aankleedwedstrijd (KLIK OP DE FOTO voor een vergroting). Van de vele deelnemers waren zij de snelste met Robin als allersnelste met een tijd van 23.49 seconden. Als beloning mochten zij op bezoek komen op de brandweerkazerne. Daar kregen zij hun prijs overhandigd: een tas met rookmelders en veel brandweer-goodies. Aansluitend hebben zij een rondleiding gehad in de kazerne en werden de verschillende brandweerwagens bekeken. Ondanks de gezellige middag en de interesse in het brandweervak waren de winnaars helaas (nog) niet in de gelegenheid zich aan te melden als aspirant.

Vier potentieel nieuwe collega's
Tot nu toe heeft de wervingscampagne wel vier andere potentiële brandweermensen opgeleverd. De komende tijd zal uit gesprekken met deze kandidaten blijken of zij in aanmerking komen voor een opleiding tot brandweerman of -vrouw.

Bekijk filmpjes van de 'aankleedwedstrijd' op de Facebookpagina van brandweer Twello.