FacebookTwitterLinkedin

OR en directeur praten over dekking en spreiding brandweerzorg

vergaderenOp 27 augustus voerden ondernemingsraad (OR) en zijn bestuurder (Diemer Kransen) overleg. In het openbare gedeelte werd gesproken over het gebruik van de stairmaster en de drie modellen voor dekking en spreiding van de brandweerzorg. Het besloten deel van de vergadering richtte zich op het proces om de VNOG te herstellen, dit in voorbereiding op de bestuurlijke tweedaagse op 18 en 19 september.

Dekking en spreiding brandweerzorg

In het openbare deel waren 13 collega’s uit diverse brandweerposten aanwezig. Zij waren getuige van de manier waarop de OR de opvatting van de ‘werkvloer’ over de brandweerzorg besprak met Diemer. Veel contactpersonen hadden de moeite genomen om hun collega’s in de posten te vragen naar hun mening. Gesproken werd over het aantal brandweerposten, de tankautospuiten, opkomsttijden en het duiken bij de brandweer.

Wil je meer weten? De contactpersoon uit jouw post kan je meer vertellen.

Stairmaster

De OR vreest dat het huidig gebruik van de stairmaster de kans op ernstig letsel kan verhogen. Sinds enkele maanden voert hij hierover intensief overleg met Diemer. Inmiddels zijn extra afspraken gemaakt om de veiligheid te verhogen. Toch bleef er verschil van inzicht over het gebruik in relatie tot de voorschriften van de fabrikant.

In overleg met Diemer besloot de OR in augustus om een klacht in te dienen bij de arbeidsinspectie. Deze is op de baan in Ruurlo geweest en neemt de klacht niet in behandeling. Belangrijkste reden is dat de inspectie over het gebruik van de stairmaster overlegt met de vakvereniging brandweervrijwilligers. Daarom heeft de OR besloten het dossier te sluiten.

Verhuizing Europaweg

Het sluiten van een contract om het gebouw Jean Monnetpark 1 te huren is uitgesteld. Eerder pleitte de OR om aan de hand van een integraal huisvestingplan te onderzoeken hoe groot de behoefte was tot huur.

In het overleg vertelde Diemer over de tijdsdruk en zijn besluit om (nog) niet te tekenen. Hij laat de plannen verder uitwerken, waarbij hij rekening houdt met de kanttekening van de OR.

Als je de opvatting van de OR wilt lezen dan kun je een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Verslag overleg 25 juni

Het verslag van het overleg van 25 juni werd vastgesteld. Je vraagt het op door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Je kunt het ook op intranet vinden, je moet wel eerst inloggen.

Vragen?

Stuur een mail met je vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel met Koos Vos (088 – 310 69 19) of Rick van Putten (088 – 310 55 48).