FacebookTwitterLinkedin

Aanbesteding redvesten afgerond

RedvestIn 2019/2020 is ongeveer twee derde van de redvesten aan vervanging toe. Omdat het financiële voordelen biedt, maar ook voordelen in het kader van uitwisselbaarheid en onderhoud is gekozen om alle redvesten te vervangen door één type. Op dit moment zijn er nog zeker 4 verschillende type redvesten, al dan niet conform eisen van een brandweer redvest, in gebruik binnen onze regio. De aanbesteding van de redvesten is afgerond. Met als resultaat dat de VNOG één type redvest; de Besto Fire Type 2, in gebruik gaat nemen op bijna alle repressieve voer- en vaartuigen. Uitzondering hierop zijn de oppervlakteredders en de brandweerduikers; zij blijven hun huidige materiaal gebruiken.

Het nieuwe redvest heeft een hijsoog aan de voorzijde, een waadoog aan de achterzijde en opgeblazen een drijfvermogen van 300 Newton. Het redvest is zowel zonder als met adembescherming te dragen en hindert niet in opgeblazen toestand.
Daarnaast is het redvest uitgevoerd met een RF-ID (Radio Frequency Identification) om de registratie van onderhoud en keuringen te vergemakkelijken en om het redvest te kunnen ‘volgen. Deze techniek zal ook bij andere gereedschappen en beschermingsmiddelen gebruikt gaan worden.
Door middel van 'train-de-trainer' gaat de leverancier, Lankhorst Taselaar/Besto, van elke post één vertegenwoordiger opleiden. Er worden drie sessies georganiseerd op verschillende locaties.
Redvest 2Redvesten 1De postvertegenwoordiger ontvangt na de instructie:
• Instructiekaarten “aantrek instructies Besto Fire type 2”
• Twee redvesten Besto Fire type 2

 

Na de instructie is het de bedoeling dat de postvertegenwoordiger binnen 4 weken de aantrekinstructie één of meerdere keren op zijn of haar post verzorgt.

Planning
Achterhoek      
17 september                             Train de trainer 19:30 – 21:30 uur locatie Varsseveld
18 september – 16 oktober        Overdracht instructie op de posten
17 oktober e.v.                           Omwisselen oud voor nieuw op de posten door M&L
IJsselstreek - Apeldoorn
15 oktober                                  Train de trainer 19:30 – 21:30 uur locatie Apeldoorn Zuid
16 oktober – 13 november         Overdracht instructie op de posten
14 november e.v.                        Omwisselen oud voor nieuw op de posten door M&L
Veluwe
5 november                                 Train de trainer 19:30 – 21:30 uur locatie Elburg
6 november – 4 december          Overdracht instructie op de posten
5 december e.v.                           Omwisselen oud voor nieuw op de posten door M&L

Als je meer wilt weten over dit project dan kan je contact opnemen met de projectleider; Mark Bosma via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 088-3107136.
Via de aanspreekpunten vakbekwaamheid zijn de postcommandanten gevraagd om een naam door te geven. Heb je vragen over het opleidingstraject, dan kan je dus terecht bij je aanspreekpunt voor vakbekwaamheid.