FacebookTwitterLinkedin

‘Leefsamen’ winnaar van de Gouden Rookmelder

Gouden Rookmelder siteHet project ‘Leefsamen Achterhoek’ is door collega-brandveilig leven professionals beloond met de Gouden Rookmelder!
De prijs is vandaag uitgereikt op het Brandpreventiecongres in Schaarsbergen. ‘We zijn enorm blij met deze prijs’; zegt Jimmy Korswagen, projectleider ‘Leefsamen’ namens de VNOG. ‘Het is een enorme waardering voor de gezamenlijke initiatiefnemers van dit project en geeft ons een positieve stimulans in ons streven om ouderen in onze regio de mogelijkheid te bieden langer veilig thuis te kunnen wonen.’


Het Project
In de Achterhoek worden 1.000 huishoudens met kwetsbare ouderen voorzien van inbraakalarm, paniekknop, inactiviteitsmelders en rookmelders. Deze ‘slimme sensoren’ alarmeren het sociale netwerk van buren of familie, met een lokale meldkamer als achterwacht. Door het versterken van de verbinding in de buurten en dorpen kunnen ouderen in hun eigen sociale omgeving met behulp van slimme techniek en sociale alarmering langer veilig thuis wonen. Daarmee wordt een nieuwe invulling gegeven aan het begrip ‘naoberschap’. Het Achterhoekse project levert volgens de Adviescommissie Nationale Brandpreventieweken een belangrijke bijdrage aan de Brandveilig Leven activiteiten in Nederland en verdient daarom waardering.

Bekijk hier de projectanimatie (via Google Chrome).