FacebookTwitterLinkedin

Nominatie "Gouden Rookmelder' voor slimme rookmelders Achterhoek

slimme rookmelderDe Adviescommissie Nationale Brandpreventieweken heeft vandaag het project ‘Leefsamen Achterhoek’ genomineerd voor de verkiezing van de Gouden Rookmelder 2018. In de Achterhoek worden 1.000 huishoudens met kwetsbare ouderen voorzien van inbraakalarm, paniekknop, inactiviteitsmelders en rookmelders. Deze ‘slimme sensoren’ alarmeren het sociale netwerk van buren of familie, met een lokale meldkamer als achterwacht. Door het versterken van de verbinding in de buurten en dorpen kunnen ouderen in hun eigen sociale omgeving  met behulp van slimme techniek en sociale alarmering langer veilig thuis wonen. Daarmee wordt een nieuwe invulling gegeven aan het begrip ‘noaberschap’.


Het Achterhoekse project  levert volgens de Adviescommissie een belangrijke bijdrage aan de Brandveilig Leven activiteiten in Nederland en verdient daarom waardering. De uiteindelijke winnaar van de Gouden Rookmelder wordt door alle collega-brandveilig leven professionals tijdens de Expertdag op vrijdag 4 april aanstaande gekozen.
De Adviescommissie Netwerk Nationale Brandpreventieweken bestaat uit het Instituut Fysieke Veiligheid, Brandweer Nederland, de Nederlandse Brandwondenstichting, het Verbond van Verzekeraars, het Ministerie van Justitie & Veiligheid en het Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening. Gezamenlijk ontplooien deze organisaties (voorlichtings)activiteiten op het gebied van brandveiligheid en brandpreventie voor diverse doelgroepen (brandweerkorpsen, burgers en brandwondenslachtoffers).
Bekijk hier de projectanimatie (via Google Chrome).