FacebookTwitterLinkedin

Smokey en escaperoom in Borculo

19 Smokey 11300x200De brandweer  van de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland is in de voorjaarsvakantie aanwezig in het prachtige Brandweermuseum van Borculo met de escaperoom en met Smokey.
Je kunt er niet omheen, Smokey  het symbool van de rookmelder,  ontvangt je al bij de ingang van het Brandweermuseum.  Het is een aanrader  om dit museum met  een bezoek te vereren.

De historie van met name de Nederlandse brandweer word hier weergegeven  en tevens is een gedeelte van het museum gewijd aan de stormramp welke Borculo en omgeving geteisterd heeft  op 10  augustus 1925. Heel veel oude attributen en vele prachtige oldtimers van de Brandweer zijn er te bewonderen. Voor de kinderen is er een leuke route samengesteld d.m.v. een informatief boekje.
Tijdens deze voorjaarsvakantie is tevens de escaperoom van de brandweer aanwezig, een klein huisje waarin men binnen tien minuten  moet proberen de brand “on”veiligheid op te lossen. Een educatieve manier om in gesprek te komen en informatie te krijgen over de brandveiligheid.
Het “huisje” is een samenwerkingen tussen de Veiligheidsregio Noord- en Oost- Gelderland en de Nederlandse brandwondenstichting.

19 Escaperoom BVL Borculo 600

 

19 Smokey 15bew600x400