FacebookTwitterLinkedin

Brandweer escaperoom op 9maandenbeurs

escaperoom met brandwondenlogo aangepastOp verzoek van Brandweer Nederland staat de Mobiele escaperoom van de VNOG deze week op de Negenmaandenbeurs in de RAI in Amsterdam. Collega’s uit de landelijke BrandVeiligLeven-poule bemensen de escaperoom.
Tijdens de beurs kunnen (aanstaande) ouders shoppen, van alles proberen en bekijken en informatie krijgen die voor hun of hun kind belangrijk is. Informatie over brandveiligheid is heel belangrijk, vandaar dat de escaperoom op deze beurs staat. Bezoekers kunnen daarin zelf ervaren hoe het is om snel uit je woning te moeten vluchten en krijgen tips over brandveiligheid in hun eigen huis. Dit sluit mooi aan bij het thema van de afgelopen brandpreventieweken: ‘Maak van je roze wolk geen rookwolk!’

Samenwerking Brandwondenstichting
De Brandwondenstichting is officieel projectpartner van de escaperoom geworden. Na het doorlopen van de mobiele escaperoom zijn de bezoekers zich meer bewust van de brandrisico’s. Bezoekers van de escaperoom krijgen per e-mail de woningcheck-app van Brandweer Nederland toegestuurd. Daarmee kan je je huis op brandonveilige situaties controleren. Ook is het mogelijk om een rookmelder te bestellen via de Brandwondenstichting.
De beurs is nog te bezoeken tot en met zondag 24 februari.

De Brandweer escaperoom wordt tijdens verschillende evenementen ingezet om brandveiligheid bij een zo een divers mogelijk publiek onder de aandacht te brengen en daarmee de bewustwording omtrent brandveiligheid bij onze inwoners te vergroten. Zo is de escaperoom de komende voorjaarsvakantie, van 25 februari t/m 3 maart, te bezoeken in het Brandweermuseum in Borculo. En naar aanleiding van Doetinchem on Stage staat de escaperoom 14 maart bij de kazerne in Doetinchem tijdens de Doedag voor VMBO-scholieren die meer over het brandweervak willen leren.