FacebookTwitterLinkedin

Opschaling logistiek voor AC-B-en

oefening logistiek aangepastWe hebben een zeer grote natuurbrand op de Veluwe, en dat betekent een grote inzet met veel interregionale bijstand. Dit vraagt nogal wat van ons. Het is de bedoeling om zo snel mogelijk de logistiek organiek te gaan organiseren vanuit onze  logistieke pelotons West (Apeldoorn) en Oost (Doetinchem). Er kan indien nodig / op verzoek ondersteuning worden
geboden vanuit het actiecentrum brandweer. Maar hoe doe je dat voor 10 pelotons plus de nodige ondersteuning?
Hierover spraken de postcommandanten logistiek (Steven Schutte en Sander Althof) , de Algemeen Commandanten brandweer en de MSB (Medewerker Stafsectie Brandweer).

Het was een nuttig oefenmoment waarbij het ging over de logistieke capaciteit en mogelijke opschalingen. Niet alleen de capaciteit van eten en drinken kwam ter sprake, maar bijvoorbeeld ook: hoe krijg ik een grijpvoorraad eten, drinken, en ademlucht bij de water-innamepunten? Is hiervoor voldoende materiële capaciteit? Hoe gaan we om met twee verschillende ademluchtsystemen in de regio?

De leermomenten uit deze oefening worden gebruikt ter voorbereiding op het grootschalig optreden. Eén van deze
leermomenten was het hanteren van dezelfde logistieke planning en beeldvorming, zodat het actiecentrum Brandweer en de PC-LOG de logistieke zaken nog beter op elkaar kunnen afstemmen.