FacebookTwitterLinkedin

Tips voor Skype voor Bedrijven - deel 3 (probeer het nu)

Steeds meer collega’s halen hun voordeel uit Skype voor Bedrijven. Heb jij het al geprobeerd?Tips Skype voor bedrijven 1300x200

Dit zijn de tips van deze week:

  1. Instructiefilmpje

Heb jij het korte filmpje al gezien dat je snel wegwijs maakt in Skype voor Bedrijven? Bekijk het filmpje nu!

2. Contactpersonen opzoeken en toevoegen aan groepen 
Lees verder voor beschrijving en screenshots.

3. Voorkom automatisch status op ‘Bezet’ 
Lees verder voor beschrijving en screenshots.

Instructiefilmpje

Bekijk dit filmpje buiten de Citrix en je kunt zo aan de slag met Skype voor Bedrijven!

Contactpersonen opzoeken en toevoegen aan groepen

Standaard heb je twee contactengroepen waar je contactpersonen aan toe kunt voegen, namelijk ‘Favorieten’ en ‘Overige contactpersonen’. Via de zoekbalk kun je alle medewerkers binnen de VNOG opzoeken. Klik met je rechtermuisknop op de contactpersoon en je kunt hem of haar toevoegen aan een groep. Je kunt zelf een nieuwe groep aanmaken via het contactenicoon rechtsboven in het hoofdscherm. Je kunt contactpersonen ook verplaatsen of kopiëren naar andere groepen door met je rechtermuisknop op een contactpersoon in een groep te klikken.

Week 4 Focus

Voorkom automatisch status op ‘Bezet’

Skype voor Bedrijven houdt rekening met je Outlook agenda om te bepalen wat je status is. Standaard, als je een afspraak inplant in je Outlook agenda, staat de status van deze afspraak op ‘Weergeven als Bezet’. Skype voor Bedrijven zal dan jouw status ook op Bezet zetten zodra deze afspraak begint. Maar heb je bijvoorbeeld een herinnering/taak voor jezelf gepland in je agenda en wil je wel gewoon de status ‘Beschikbaar’ in Skype voor Bedrijven houden? Dan moet je dit item in Outlook op ‘Vrij’ zetten ('voorlopig' wordt overigens ook als 'beschikbaar' weergegeven).

Week 4 focus 2

Let op! Zit je in een groepsnummer? Dan ben je alleen voor het groepsnummer bereikbaar als je status in Skype voor Bedrijven op ‘Beschikbaar’ staat. Oproepen of chats naar je persoonlijke 088-nummer komen ook bij status ‘bezet’ door. Alleen als je de status ‘Niet storen’ gebruikt of aan het presenteren bent, komen chats en oproepen naar je eigen 088-nummer helemaal niet door.

Vragen of andere tips?

Kom je ergens niet uit, laat het ons weten via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Heb je zelf tips of suggesties, deel ze met ons en wie weet staat jouw tip volgende keer in de Focus!

Heel veel succes!