FacebookTwitterLinkedin

Sfeerbeeld jaarwisseling 2018-2019

sfeerbeeldDit sfeerbeeld geeft de Brandweerinzetten weer over een periode van 31 december 06:00 uur tot 1 januari 08:00 uur. Politie, brandweer en ambulancedienst hebben zich evenals voorgaande jaren goed voorbereid op de jaarwisseling. De brandweer is voor 117 incidenten gealarmeerd (inclusief automatische brandmeldingen).
Vorig jaar waren dit er 128. Hiermee was deze jaarwisseling iets rustiger dan vorig jaar.

Ook dit jaar lag het zwaartepunt bij de brandweer Noord- en Oost-Gelderland op het bestrijden van container-, afval- en buitenbranden.

Bijzondere branden en incidenten

  • Schuurbrand Apeldoorn
    Een uitslaande schuurbrand aan de Marktstraat van Apeldoorn veroorzaakte rookoverlast waardoor ook een automatisch brandmelder van een nabijgelegen winkel werd geactiveerd.
  • Kelderbox brand Apeldoorn
    Een brand in een kelderbox veroorzaakte veel rookontwikkeling aan de Kalmoesstraat. De brand was snel onder controle alleen de rook en de koolmonoxide hadden zich door het gebouw verspreid waardoor de Brandweer lange tijd nodig had om de woningen te controleren en de bewoners weer terug konden keren.
  • Beginnende dakbrand
    In Hierden kon dankzij het ingrijpen van omstanders en het snelle opreden van de Brandweer voorkomen worden dat een rietgedekte woning in vlammen zou opgaan. De schade bleef beperkt tot een klein gedeelte van het dak.


Geweld tegen hulpverleners
Met uitzondering van Hattem waar hulpverleners werden gehinderd bij hun bluswerkzaamheden hebben zich in onze regio geen gevallen voorgedaan van geweld gegen hulpverleners.

Sfeerbeeld vanuit de GHOR

De jaarwisseling is geneeskundig gezien in de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland zoals verwacht verlopen.

Slachtofferbeeld
In totaal zijn voor zover bekend 38 vuurwerkslachtoffers behandeld in het ziekenhuis of huisartsenpost. Het betrof met name brandwonden en letstel aan ogen, oren of handen.
In de ziekenhuizen hebben zich 15 personen gemeld. 4 personen zijn opgenomen, de overige 11 personen konden na behandeling weer naar huis.
Bij de huisartsenposten hebben zich voor zover bekend 23 personen laten behandelen, 3 personen zijn doorverwezen naar het ziekenhuis.