FacebookTwitterLinkedin

Skype voor bedrijven: sta jij al aan?

skype vbWe zijn over naar Skype voor Bedrijven! Op alle locaties zijn we langs geweest en er volgen nog een paar rondes om jou ter plekke te kunnen helpen met Skype voor Bedrijven
Veel collega’s zijn enthousiast aan de slag gegaan. Vooral de mogelijkheid om nu op afstand te kunnen vergaderen wordt gewaardeerd. Veel mensen hebben zich al aangemeld.  Hoe zit dat met jou? Haal jij al je voordeel uit Skype voor Bedrijven?

De komende periode is vooral een overgangsperiode van wennen aan de nieuwe manier van bellen en communiceren. Hier en daar zijn er nog aandachtspunten en issues die opgelost moeten worden.
Denk aan het kunnen zoeken op functie of locatie, het toevoegen van een pasfoto, koppeling met Outlook en het werken met Citrix en Skype. We houden je per mail op de hoogte van aandachtspunten en oplossingen indien bekend. In de komende edities van Focus op Veilig geven we elke keer nieuwe tips om die je direct kunt toepassen.

Tips van deze week

1. Is iemand beschikbaar in Skype? Stuur eens een chatberichtje. Waarschijnlijk heb je dan sneller antwoord op je vraag dan met een e-mail.
2. Gebruik je oortjes van je telefoon als je (video)belt via Skype voor Bedrijven en … schreeuwen tegen je beeldscherm  is niet nodig ;-).
3. Bespaar op reistijd én -kosten door te vergaderen via Skype voor Bedrijven
4. Skype voor Bedrijven haalt informatie over je bereikbaarheid uit Outlook. Zorg dus dat je je agenda goed bijhoudt.
5. Ga je op vakantie of ben je langere tijd niet bereikbaar: schakel je 088-nummer door naar een collega die voor je waar kan nemen.
6. Start Outlook lokaal op om een Skype-vergadering te plannen of via één klik deel te nemen aan een vergadering.
7. Handig: als jouw bijdrage in een overleg maar bij één agendapunt van belang is, dan hoef je niet de hele vergadering bij te wonen, maar kun je ook even inbellen op het moment dat het betreffende onderwerp wordt besproken. Dat kan ook als je onderweg bent of vanuit huis.

Jouw tip delen met collega’s?
Heb jij een tip of suggestie om nog meer uit Skype voor Bedrijven te halen? Laat het ons weten en misschien staat jouw tip straks in de Focus! Mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.;

Heel veel succes!!

Projectgroep Iedereen in beeld