FacebookTwitterLinkedin

TBO foto van het jaar 2018

18 TBO fotoprijs Richard S ‘TBO meer dan alleen technisch brandonderzoek……’

Tijdens de landelijke netwerkdag brandonderzoek in Rotterdam, op 22 november 2018, is de foto van TBO VNOG als winnende foto gekozen. Iedere brandonderzoeker kon zijn mooiste of meest aansprekende TBO foto inleveren.


 De rond de 100 aanwezige brandonderzoekers uit heel het land hebben uit de 30 ingezonden foto’s de winnende foto voor 2018 gekozen. Naast de eer is er een grote wisselbokaal uitgereikt.

De foto maakte indruk omdat het laat zien dat het brandonderzoekswerk vaak meer is dan alleen technisch onderzoek. Betrokkenen bij een brand zijn vaak nog vol in hun emotie van de impact van de brand. Veel TBO-ers herkenden zich in deze situatie waarbij zij ervaren dat dit stukje aandacht de betrokkenen vaak goed doet.

De foto is gemaakt door Wijnand Rensink van ‘112-Achterhoek nieuws’. Hij is een hobbyfotograaf met oog voor detail die op het juiste moment dit plaatje wist te schieten. Alle eer (inclusief een heerlijk krentenbrood) dus voor hem! Maar ook voor ‘model’ Richard Scheerder, TBO-er van het eerste uur bij de VNOG.

Rensink: “De foto is gemaakt tijdens een boerderijbrand waarbij de stal met varkens volledig in brand stond en alle 2500 varkens zijn omgekomen. De boer en zijn vrouw liepen geëmotioneerd op het erf om belangrijke zaken nog snel te regelen. Toen ik mijn eerste rondje foto’s gemaakt had en de brandweer nog in volle actie was om een andere stal te redden zag ik de zoon des huizes eenzaam een redelijk stukje van huis in de slootkant zitten. Als zoon van de familie waren het ook een beetje zijn varkens….”