FacebookTwitterLinkedin

Nieuwbouw Meldkamer Oost Nederland: architect gekozen

Nieuwbouw meldkamer siteEr is een nieuwe stap gezet in het proces van de nieuwbouw aan de Europaweg 77 in Apeldoorn. In november zijn de architect en het ingenieursbureau gekozen. Na een openbare voorselectie zijn 5 architecten gekozen die een plan mochten uitwerken. Ook zijn 5 ingenieursbureaus gekozen, die een plan en een offerte mochten indienen voor de technische uitwerking.

Cepezed uit Delft wordt de architect en Nelissen uit Eindhoven wordt het ingenieursbureau.

De architect
Cepezed heeft de winnende offerte voor de Meldkamer Oost gemaakt. De gemeente Apeldoorn wilde graag een gebouw dat mooi in het parkachtige landschap past. Een gebouw dat duidelijk familie is van het Eenheidsbureau van de politie en de Rabobank. De nieuwe meldkamer komt tussen deze twee gebouwen in.

Cepezed heeft in het verleden al meer panden voor de politie gerealiseerd, zoals het Politie Diensten Centrum (PDC) Zwolle en het Hoofdbureau aan de Veilingweg in Rotterdam.

Het ingenieursbureau
Nelissen Ingenieursbureau uit Eindhoven is de andere ontwerper die aan de slag mag. Zij zijn verantwoordelijk voor klimaat, licht, akoestiek, data en elektra in het gebouw.
Nelissen heeft zich geprofileerd door veel kennis van meldkamers en politiegebouwen en was ook betrokken bij de meldkamer in Bergen op Zoom.


Let op! Op basis van de tekening bij dit artikel, is de architect gekozen. Het is dus nog geen goedgekeurd ontwerp.