FacebookTwitterLinkedin

De OR in gesprek met twee bedrijfsartsen

OR ketting aangepast formaatOp woensdagavond 31 oktober sprak de OR de twee bedrijfsartsen. Als eerste lichtte een bedrijfsarts het ziekteverzuim en de begeleiding toe. Dit jaar is het verzuim gedaald. Het is nu lager dan vier procent. Afgezien daarvan zijn er zorgen; immers het is onrustig in de organisatie. Dit zal waarschijnlijk gevolgen hebben. De arts denkt dat de duur van het verzuim toeneemt. De OR stond  in het gesprek stil bij de wijze van begeleiding van zieke collega's. De arts ziet hierin forse verschillen. Hij denkt dat dit verminderd kan worden door trainingen en intervisies. Hij stelt vast dat verandering en schaalvergroting voortdurend doorgaat, en veel van mensen vraagt. Dit is voor velen niet makkelijk.

PPMO
De bedrijfsarts die het preventief medisch onderzoek uitvoert vertelde dat de start (in 2017) gepaard ging met veel weerstand. Dit was aanwezig bij een grote groep medewerkers. Zeker de helft van hen had toentertijd niet met het parcours kennisgemaakt. Dit jaar verloopt het keuren duidelijk beter. Drie avonden per week wordt er gewerkt op het parcours. Hierdoor kunnen brandweermensen oefenen en kijken waar men staat met hun conditie. Dit laat zich terugzien in de resultaten. Het meest lastig onderdeel is de ‘tunnel’, dit heeft te maken met lengte en behendigheid en spierkracht in de benen. Mensen die tijdelijk worden afgekeurd krijgen de mogelijkheid om ‘extra’ te oefenen, bijvoorbeeld op de PPMO-baan of krijgen begeleiding van een sportinstructeur. 

Beëindiging samenwerking huidig directeur / regionaal commandant
De OR had een reactie gemaakt op het besluit van het bestuur om de samenwerking met de bestuurder te beëindigen. Deze reactie werd vastgesteld. Het is inmiddels gedeeld met de voorzitter van het algemeen bestuur.

De OR gaat de reactie mailen aan alle medewerkers in de organisatie.

Werkwijze arbo-preventiemedewerkers
De OR stemde in met de manier waarop de arbo-preventiemedewerkers hun werk gaan verrichten. Binnenkort wordt een voorstel ingediend welke collega’s deze rol op zich gaan nemen.

Risicobeheersing in beweging blijven.
Het afdelingshoofd Risicobeheersing had de OR gevraagd wat deze vindt van het idee om de afdeling geleidelijk te richten op de komst van de Omgevingswet. 'Organisch veranderen' wordt dit genoemd. Om een mening te geven heeft de OR een korte achterbanraadpleging gehouden. De dossierhouders hadden een memo geschreven dat zich richt op factoren die van belang zijn om succesvol te veranderen. Dit memo werd besproken. Het leidde tot een aanpassing. Als het klaar is wordt het aangeboden aan het afdelingshoofd a.i.. Elke medewerker van de afdeling Risicobeheersing krijgt een exemplaar.

Werkafspraken voor de kazernering op de post Zutphen
In overleg met de medewerkers had de leiding in Zutphen nieuwe werkafspraken gemaakt. Deze worden unaniem gedragen. De OR besloot dan ook in te stemmen met de werkafspraken.

Vragen?
Als je vragen of opmerking hebt, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..