FacebookTwitterLinkedin

Nieuw personeelssysteem komt eraan

logo Youforce webversiePer 1 januari nemen we afscheid van Youpp, en gaan we verder met Youforce van Raet. Degenen die al wat langer bij de VNOG werken zullen het wellicht herkennen. Waarom een nieuw systeem? Het oude contract liep af, en de eisen die we stellen aan een nieuw systeem vroeg om een (Europese) aanbesteding. Die is inmiddels uitgevoerd, en de collega’s van HRM zijn al maanden bezig om de overstap in goede banen te leiden. De komende maanden worden jullie ‘meegenomen’ in de veranderingen, maar alvast hierbij een blik hierop.

De belangrijkste veranderingen zitten hem in nieuwe mogelijkheden, verdere digitalisering en dat je als medewerker zoveel mogelijk zelf ‘aan de knoppen zit’. Een aantal werkprogramma’s worden gekoppeld aan Youforce. Denk daarbij aan Roosterweb, Fitlounge en Veiligheidspaspoort. Ook kun je het systeem vanaf alle devices (lap top, tablet, telefoon) gebruiken. De komende maanden worden het oude en het nieuwe systeem naast elkaar gebruikt door de collega’s van HRM om te bekijken waar het nog niet goed werkt.

Wel / niet
Niet alles zal per 1 januari ingericht zijn, maar uiteraard wel de huidige functionaliteiten in YOUPP zoals verlofaanvraag, declaraties en salarisstroken. In de loop van 2019 volgen in ieder geval werving en selectie, talent- en opleidingsmanagement.
Bij de koppeling met Veiligheidspaspoort gaan we voortaan uit van drie soorten aanstellingen – beroeps, vrijwillig (repressief) en vrijwillig (niet-repressief) - omdat medewerkers meerdere rollen kunnen hebben. Dit betekent ‘onder water’ een vereenvoudiging in die zin dat iedere vrijwilliger een hoofdlocatie krijgt, en niet meer voor elke post waarvanuit hij/zij uitrukt een aanstelling verstuurd wordt.
Ook voor vrijwilligers zal Youforce toegankelijk zijn, in ieder geval voor loonstroken/jaaropgaaf en het zelf wijzigen van je persoonlijke gegevens. Het versturen van loonstroken van vrijwilligers zal niet standaard meer per mail verlopen. Vanwege nieuwe regels kun je wel hiervoor kiezen, maar dat is geen standaard werkwijze meer. Verder zal er ook gekeken worden welke processen er in de toekomst ondersteund kunnen worden.

Uiteraard komen we in de loop van de komende maanden met meer informatie. Heb je nu dringende vragen? Stel ze via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.