FacebookTwitterLinkedin

Eerste training Skype voor Bedrijven

18 03 23 Adm.pool Zutphen 1073300x218Op donderdag 23 augustus was bijna de gehele administratiepool en Servicedesk in Zutphen aanwezig voor een introductie op Skype voor Bedrijven. Achter de schermen zijn de voorbereidingen in volle gang, maar aan de voorkant is er nog niets van zichtbaar. De gebruikersgroep kreeg al eerder een indruk met een demo en nu was het dus de beurt aan de administratiepool- en servicedeskcollega’s. In een testomgeving kwamen de basisfuncties van Skype voor Bedrijven aan bod.

De training startte met eenvoudige handelingen, zoals

het opzoeken van een collega, aanmaken van contactpersonen en een chatbericht sturen.  Al doende kwamen allerlei vragen naar voren. De meeste konden ter plekke beantwoord worden. Sommige vragen nog niet, maar deze hebben bijvoorbeeld te maken met instellingen en keuzes die nog getest moeten worden. Dat gebeurt de komende weken. Ook zal er een demo-opstelling langs de verschillende werklocaties ‘reizen’ . Iedereen die geïnteresseerd is, kan dan even een kijkje komen nemen. Precieze data volgen nog. Zoals het er nu naar uitziet, komt Skype voor Bedrijven dit najaar op elke locatie beschikbaar.

Even opfrissen
Waarom gaan we met Skype voor Bedrijven werken? Ons oude telefoniecontract liep ten einde en we moesten opnieuw aanbesteden (zoals inmiddels bekend, is dat KPN geworden).

Een mooie aanleiding om te kijken wat er nog meer mogelijk is op het gebied van telefonie. Toen kwam Skype voor Bedrijven in beeld. Dit is zowel een telefonieomgeving als communicatietool. Als medewerker kun je met Skype voor bedrijven snel zien of iemand beschikbaar is (voor contact), vanuit alle locaties. Wil je iemand bellen of chatten dan zoek je op naam en kun je met 1 klik iemand contacten. Je hoeft dus geen telefoonnummers te onthouden of in te toetsen. Een grote verandering zal zijn dat je niet eens je telefoon nodig hebt om te bellen. Dat kan namelijk ook via je beeldscherm. Met een headset of oortjes (testen we  nog) kun je dan je gesprek voeren. Bellen via de telefoon blijft natuurlijk ook gewoon werken. En kun je een keer niet bij een vergadering zijn, dan kun je eenvoudig op afstand deelnemen (met of zonder beeld). Scheelt ook weer reistijd! En er is nog veel meer mogelijk met Skype voor Bedrijven, maar dat merk je vanzelf.

Meer lezen?
Er zijn eerder berichten verschenen over Skype voor Bedrijven. Lees hier het meest recente bericht of typ ‘Skype’ in de zoekbalk op intranet als je alle berichten wilt terugvinden (wel even inloggen)
18 08 23 Adm.pool Zutphen 1002compri

18 08 23 Adm.pool Zutphen 1040bcompri