FacebookTwitterLinkedin

Bellen zonder telefoon?

intranet en focus juli 21Om over enkele maanden met Skype voor Bedrijven te kunnen werken, testen we de komende weken in de proeftuin alle functionaliteiten. Voor veel collega’s is het nog een ver-van-mijn-bed-show, maar langzamerhand zullen steeds meer collega’s kennis maken met Skype voor Bedrijven.

Wat is het precies?
Vanuit elke locatie, ook vanuit huis, heb je altijd de contactgegevens van collega’s bij de hand via jouw PC, laptop of tablet. Wil je iemand bellen, dan klik je die naam aan en je belt. Geen telefoon nodig, in principe.

Iedereen heeft straks een 088-nummer (in andere artikelen meer hierover) en daarmee kun je zélf bepalen wat er gebeurt met telefoontjes als je bijvoorbeeld op vakantie bent. Doorschakelen naar een collega, naar voicemail, naar een groepsnummer, wat jij wilt.
Met Skype voor Bedrijven zie je bovendien snel of een collega beschikbaar is (voor contact) of niet. Staat er een overleg in je Outlookagenda (hoe goed hou jij die eigenlijk bij?), dan ziet je collega dat je bezet bent. Ook kun je (beeld)bellen en (beveiligd) chatten. Dat laatste is vaak veel sneller dan heen en weer mailen en je voorkomt een overvolle mailbox. Vergaderen op afstand, scherm of documenten delen, het kan allemaal.

Nieuwe en meer mogelijkheden dus om flexibel en veilig samen te werken vanuit alle locaties van de VNOG én vanuit huis. Het zal even wennen zijn, maar het kan je een hoop (reist)tijd schelen! (Skype voor Bedrijven komt beschikbaar voor alle medewerkers van de werklocaties, inclusief alle (vrijwillige) postcommandanten).

Proeftuin
In de zomervakantie gaat met name de projectgroep zelf een aantal testen uitvoeren om te kijken wat de mogelijkheden zijn in Skype voor Bedrijven en wat de basisinrichting moet worden. Daarna zullen ook andere collega’s (o.a. administratiepool, servicedesk, gebruikersgroep) het nieuwe programma gaan verkennen. Dit zal aan de Europaweg plaatsvinden. Vervolgens zullen we op alle werklocaties zorgen dat iedereen kan snuffelen aan Skype voor Bedrijven. Als Skype voor Bedrijven beschikbaar is voor iedereen vindt de kick-off plaats en tegen die tijd heb je alle benodigde informatie die je nodig hebt om ermee te kunnen werken. Zowel persoonlijk, bijvoorbeeld  in een informatiesessie, als online of via korte handleidingen op je bureau, al naar gelang je prettig vindt.

Meer info?
Skype voor Bedrijven is onderdeel van het project Iedereen in beeld.
Vragen, opmerkingen of suggesties kun je mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

intranet en focus juli 21