FacebookTwitterLinkedin

Arbeidsomstandigheden, opheffen team en instructeurs

vergaderenVorige week woensdag vergaderde de ondernemingsraad (OR). Hij sprak over arbo-preventiemedewerkers, de herstructurering van het team Bestuur, Strategie & Communicatie, werkafspraken voor de instructeurs bij de brandweer en instroomeisen voor medewerkers in de 24-uursdienst.

Arbo-preventiemedewerkers
De organisatie wil een vervolg geven aan de manier waarop de arbo-preventie-medewerkers optreden. De OR is gevraagd of hij met dit besluit instemt.

De OR stelt vast dat arbo-preventiemedewerkers werken aan omstandigheden die zorgen voor veilig en gezond werken bij de VNOG. Dit is één van de speerpunten van de OR. De OR besluit dan ook in te stemmen met het voorgenomen besluit. 

Voor meer informatie neem je contact op met Ronald Kraan (T: 06 – 52 83 82 03, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Team Bestuur, team Strategie & Communicatie (BS&C)
Op 19 juni is de OR gevraagd te adviseren over het herstructureren van de taken van het team BS&C. Eerder sprak de OR hier met zijn bestuurder – Aart Schoenmaker – over.

Voor de beeldvorming hebben enkele leden van de OR gesproken met de medewerkers van het team BS&C. Momenteel wordt gewerkt aan een concept advies dat geagendeerd wordt voor het overleg met de bestuurder. Dit vindt op 17 juli plaats.

Meer informatie krijg je bij Hans van Waardenburg (T: 06 – 46 79 91 30, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Werkafspraken instructeurs bij de brandweer
Aan het einde van het vorige jaar is de regeling ‘niet repressieve vrijwilliger’ gemaakt. Deze regeling maakt het mogelijk om werkzaamheden te vergoeden voor bijvoorbeeld het onderhoud van brandkranen en het geven van instructie.

Voor de groep instructeurs zijn concept werkafspraken gemaakt die aangeven hoeveel tijd een instructeur mag gebruiken voor voorbereiding, uitvoering en administratie. Voordat de werkafspraken definitief door de OR in behandeling wordt genomen, zijn er nog gesprekken tussen Aart, de afvaardiging van instructeurs, de teamleiders vakbekwaamheid, het Georganiseerd Overleg en de OR.   

Instroomeisen medewerkers 24-uursdienst
De medewerkers in de 24-uursdienst in Apeldoorn hebben gevraagd om de mogelijkheid te bespreken om de instroomeisen voor medewerkers anders te gebruiken. Momenteel wordt als instroomeis een MBO-4 niveau gehanteerd. De behoefte bestaat om dit te verlagen naar MBO-2. Dit vergroot de kans om medewerkers aan te nemen met een meer praktisch, technische achtergrond.

De OR heeft besloten om het initiatief te nemen en het idee van de medewerkers op 17 juli met Aart te bespreken.

Neem contact op met Cindy van Duijne (T: 06 – 51 74 71 33, of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)  als je meer informatie over dit onderwerp wilt.

Verslag vorige vergadering
Het verslag van de vergadering van 16 mei kun je opvragen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..