FacebookTwitterLinkedin

Brandweer in 3D op plattelandsfestival

Country Fair Aalten siteNa het succes van de brandweer VR Experience bij de Serious Request beschikt het team brandveilig leven nu zelf ook over een VR-stand. De 3D-brillen kwamen eind juni voor het eerst in actie op de Farm en Country Fair in Aalten. “Dat is heel goed bevallen!”, aldus Joyce Demeijer, medewerker van team Brandveilig Leven. “De bezoekers konden met een VR-bril op beleven wat je moet doen als er brand uitbreekt in je huis en het verschil of je wel of niet gewaarschuwd wordt door een rookmelder. Erg leerzaam!”

Tatoeages
Naast een de bewustwording over brandveiligheid konden bezoekers een kijkje nemen in de tankautospuit van de post Aalten. Ook zijn elke dag brandweerdemonstraties gegeven in de arena op het festivalterrein. Daar lieten de vrijwilligers van de posten Aalten en Dinxperlo zien hoe ze slachtoffers redden bij een aanrijding door middel van het openknippen van een auto. De kinderen hebben we voorzien van mooie en populaire brandweertattoos.

Wil jij op je post mensen voorlichten over brandveiligheid of misschien ook wel eens een VR-stand inrichten? Stuur je verzoek dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.