FacebookTwitterLinkedin

Van historie naar realiteit.

2018 05 31 Oefening Vaassen (300x175)Een bijzondere locatie voor een grote brandweer oefening.
Donderdag 31 mei vond er een oefening plaats in en om het kasteel Cannenburgh in Vaassen, in samenwerking met kasteeleigenaar Stichting  Geldersch Landschap & Kasteelen

Het scenario was; brand in een kasteelruimte en veel bezoekers die in het kasteel waren, twee lotus slachtoffers , één slachtoffer binnen (rook inhalatie) en één slachtoffer buiten. Hij was door het raam naar buiten in het water gesprongen en had daarbij zijn been gebroken.
De alarmering verliep als volgt: Prio 1 (Rookmelder) Automatisch brand OMS, opgeschaald naar Middelbrand en naar Grote Brand. Korpsen Vaassen, Terwolde, de OvD  (Arjan Bruijnes), Oene, de WTG van het korps Epe en de hoogwerker van Apeldoorn.

De rol van de BHV (bedrijfshulpverlening) was voor de locatie een belangrijk oefendoel, hoe verloopt de ontruiming, hoe is de samenwerking met de brandweer enz.?
Het was een realistisch scenario, waardoor alle ploegen- , voertuigen en manschappen een mooie oefening konden draaien. Bijzonder was het om te zien,  hoe in een museaal gebouw de brandweer met de kwetsbare ruimten omging .Toch altijd een punt, zeker bij de enscenering, hoe je alles heel houdt. De manager van kasteel Cannenburgh, Rian Haarhuis-Uijl was na afloop zeer tevreden hoe e.e.a gelopen was.

2018 05 31 Oefening Vaassen 157640x360

 

2018 05 31 Oefening Vaassen 187a 600x360