FacebookTwitterLinkedin

Voorlichting na brand in Epe

Voorlichting na brand Epe siteOp vrijdag 16 maart is de buurt rond de Europalaan in Epe in ‘s nachts opgeschrikt door een woningbrand. De bewoners hebben de woning op tijd kunnen verlaten, maar zij hebben helaas wel veel rook ingeademd. Na deze woningbrand heeft team Brandveilig Leven van de VNOG ‘voorlichting na brand’ verzorgd door in de buurt te flyeren.

Pilot TBO-light
Momenteel loopt er een pilot waarbij Risicobeheersing collega André Berghorst als verbindende persoon tussen Risicobeheersing, team brandonderzoek (TBO) en Brandveilig Leven optreedt. Zo brengt hij bij woningbranden waar TBO niet komt een bezoek aan de slachtoffers. In Epe heeft hij met deze mensen gesproken, de daar aangetroffen situatie bekeken en hier een verslag overgemaakt. Team Brandveilig Leven heeft op basis van het verslag de omwonenden van de woningbrand geïnformeerd over maatregelen die men zelf kan nemen om de brandveiligheid te vergroten. We zien dat het principe ‘smeed het ijzer als het heet is’ werkt. Mensen zijn na een brand in hun directe omgeving ontvankelijker voor informatie over brandveiligleven.


Zichtbaar in de buurt
In dit geval is gekozen om ‘voorlichting na brand’ als volgt uit te voeren;  een brief met informatie en tips over het voorkomen van brand, samen met de folder en checklist ‘brandveilig wonen’ en onze contactgegevens bezorgen bij de direct omwonenden in de wijk. Mocht men meer informatie willen, dan kan men bij ons aan de bel trekken. Dan kunnen we, op verzoek, een woningcheck bij mensen of bijvoorbeeld een bijeenkomst in de wijk organiseren.

De bewoners van het pand waar de woningbrand is geweest krijgen van ons nog een woningcheck en extra informatie over brand wanneer zij weer een eigen woning zullen betrekken. De burgemeesters liet ons weten erg blij met deze aanpak te zijn!

Mocht er bij jou in de buurt een woningbrand zijn geweest en je hebt het idee dat ‘voorlichting na brand’ hier van belang kan zijn, neem dan contact op met team Brandveilig leven. Dit kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.