FacebookTwitterLinkedin

Vervolg project ICT en Infra

Iedereen in beeld 0compilatie

Iedereen in beeld; samen flexibel en veilig werken

De voorbereidingen voor één VNOG-netwerk, Skype for Business en een nieuw 088-telefoonnummer zijn in volle gang. Eind januari/begin februari zijn met de nieuwe provider KPN en leverancier SwitchIT de contracten getekend. Onder de nieuwe projecttitel Iedereen in beeld! (voorheen: Werkzaamheden ICT-en infrastructuur) zullen we de komende maanden alle veranderingen in goede banen proberen te leiden. Het project houdt nogal wat in. We praten je even bij.

 

Waarom ook alweer?

Per 1 januari 2017 zijn we één organisatie. Geen geografisch ingerichte organisatie meer (dus geen clusters), maar een organisatie gevormd vanuit inhoud (6 afdelingen). Om verder samen te smelten en de decentrale verschillen te verkleinen, willen we dat iedereen toegang heeft tot dezelfde informatie vanuit hetzelfde netwerk en dat iedereen met de juiste middelen  kan werken.
Het centraliseren heeft verder als voordeel dat het beheer en ondersteuning beter is geregeld en dat we de kwaliteit en de veiligheid van de systemen kunnen garanderen.

Verandering telefonie
Omdat het contract met de vorige provider (Vodafone) was verlopen, hebben we een contract gesloten met een nieuwe provider KPN voor zowel mobiele als vaste telefonie (ondertekening vond plaats op 31 januari jl.). Voordeel is dat we een betere netwerkdekking hebben. Met een nieuw 088-nummer vervallen de regionale netnummers. Het nummerplan is bijna rond. Collega's krijgen een oproep om een nieuwe sim-kaart te komen wisselen.

 Skype for Business
Met het nieuwe programma Skype for Business (S4B van Microsoft) kun je veel makkelijker overleggen met mensen die niet bij de vergadering aanwezig kunnen zijn (bijvoorbeeld met de chatfunctie of videoconferencing). Daarmee hopen we dat overleggen effectiever worden en reistijd wordt verkort. Bovendien is met dit programma ook eenvoudig te zien of iemand wel of niet bereikbaar is.

Je kunt je voorstellen dat dit een hele operatie is en er veel veranderingen zijn die doorgevoerd moeten worden. Daar werken verschillende projectgroepen hard voor, maar jouw begrip en medewerking hebben we ook nodig om het tot een succes te maken.

 Ontwikkelingen korte termijn

Waar krijg je de komende weken/maanden mee te maken:

  • Je teamleider en/of de projectleider, Henri Doornwaard, vertellen in het werkoverleg over dit project (start februari).
  • Je ontvangt een korte vragenlijst per e-mail. Dit is de nul-meting. Een paar maanden na afsluiting van dit project ontvang je weer een vragenlijst om het effect van de veranderingen te kunnen meten (half februari).
  • Een aantal collega’s wordt geïnterviewd om wat meer inzicht te krijgen in de (informatie)behoefte (eind februari/begin maart).
  • Er worden gebruikersgroepen ingericht die zich gaan buigen over de effecten van de komst van Skype for Business en het nieuwe telefoonnummer 088 (maart).
  • Een deel van de werkplekapparatuur wordt vervangen (tot en met eind maart). De eerste locaties waar dit plaatsvindt, zijn Elburg en Doetinchem (resp. 19 en 20 februari).
  • Je ontvangt een oproep om je sim-kaart om te wisselen. (april/mei)


Meer informatie

Houd het intranet, de Focus en je mail in de gaten! Er is een speciale projectpagina (link) aangemaakt, waarop je alle informatie kunt terugvinden. De pagina wordt continu bijgehouden en aangevuld met nieuwe informatie.

Heb je algemene vragen over dit project? Neem dan contact op met projectleider Henri Doornwaard of mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor (technische) vragen over je telefoon, laptop e.d. kun je een melding maken via TopDesk.